Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαπραγματεύσεις Μήτση-Aldemar για δύο ξενοδοχεία στην Κρήτη

Σε προχωρημένες συζητήσεις για τα Aldemar Royal Mare και Aldemar Cretan Village βρίσκονται οι όμιλοι Μήτση και Αγγελόπουλου. Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο του ομίλου Μήτση.

Διαπραγματεύσεις Μήτση-Aldemar για δύο ξενοδοχεία στην Κρήτη

Το μπαράζ των επενδυτικών κινήσεών του συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς ο όμιλος Μήτση, καθώς μετά την απόκτηση της έκτασης στο Γκολφ Αφάντου της Ρόδου από τον Μερκούριο Αγγελιάδη, προχώρησε σε υπενοικίαση του «Μεγάρου Μεταξά» στον Πειραιά και βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον όμιλο Αγγελόπουλου για την εξαγορά δύο ξενοδοχείων του ομίλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες «κλείδωσε» το deal για την υπενοικίαση του «Μεγάρου Μεταξά», ενός εμβληματικού ακινήτου που βρίσκεται σε προνομιακή θέση στην καρδιά του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Επιδίωξη των επικεφαλής του ομίλου αποτελεί η άμεση αξιοποίηση του ακινήτου, έτσι ώστε από το 2023 να λειτουργήσει εκεί το νέο ξενοδοχείο των Mitsis Hotels, δυναμικότητας 110 δωματίων.

Στην ίδια κατεύθυνση, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στην Ελλάδα και δη σε έναν τουριστικό προορισμό πρώτης γραμμής όπως η Κρήτη, οι επικεφαλής των Mitsis Hotels βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την οικογένεια Αγγελόπουλου για την εξαγορά δύο ξενοδοχείων του ομίλου που βρίσκονται στη Χερσόνησο. Συγκεκριμένα, οι συζητήσεις αφορούν τα ξενοδοχεία Aldemar Royal Mare και Aldemar Cretan Village.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η σχετική διαδικασία ξεκίνησε στις αρχές του έτους με τις Brown, Cerberus και όμιλο Μήτση να συμπεριλαμβάνονται στους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Η προσφορά της Cerberus θεωρήθηκε η καλύτερη, αλλά οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν κατέληξαν σε συμφωνία, με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο η Aldemar να συζητά με τον όμιλο Μήτση.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, οι προσφορές που υποβλήθηκαν αποτιμούν τα δύο ξενοδοχειακά συγκροτήματα πάνω από 120 χιλ. ευρώ ανά δωμάτιο. Ήτοι, προσφέρουν δυνητικό enterprise value της τάξης των 90 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι παρήλθε η πενταετία κατά τη διάρκεια της οποίας η HIG διατηρούσε, ως ουρά της συμφωνίας για την ΤΕΝ Α.Ε., δικαίωμα πρώτης άρνησης, σε περίπτωση που έβγαζε προς πώληση ξενοδοχειακές μονάδες ο όμιλος Aldemar.

Το επενδυτικό πλάνο

Πριν από λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε και επίσημα η απόκτηση του ακινήτου στη Βόρεια Αφάντου (Γκολφ Αφάντου) της Ρόδου από τον όμιλο Μήτση. Σύμφωνα με το αρχικό business plan του ομίλου, οι επενδύσεις για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης αναμένεται να διαμορφωθούν σε 400 εκατ. ευρώ και προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη τριών ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών, μίας μαρίνας, ενός shopping center, τουριστικών κατοικιών και γηπέδων γκολφ για τους λάτρεις του αθλήματος.

Παράλληλα, ο όμιλος έχει καταθέσει αίτηση στο Enterprise Greece για υπαγωγή του project που δρομολογεί στη Μύκονο στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η ανάπτυξη ενός ακόμη τουριστικού χωριού στην Κω σε ιδιόκτητο ακίνητο.

Στον σχεδιασμό της οικογένειας περιλαμβάνεται και η συμμετοχή του ομίλου στον διαγωνισμό που θα προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής των Καμένων Βούρλων, στην έκταση της οποίας βρίσκεται η σύγχρονη πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων «Γαλήνη», με κέντρο Wellness & SPA. Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει εκμισθωθεί στον όμιλο Μήτση με συμβολαιογραφική πράξη μεταξύ του τελευταίου και της ΕΤΑΔ.

Στο επενδυτικό πλάνο του ομίλου Μήτση αναφέρθηκε η πρόεδρος των Mitsis Hotels Χριστίνα Μήτση, στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών. Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του φερώνυμου ομίλου τόνισε ότι την περίοδο 2017-2021, η εταιρεία προχώρησε σε επενδύσεις, ύψους 100 εκατ. ευρώ, σε υφιστάμενα ξενοδοχεία που αναβάθμισαν το προϊόν και αύξησαν τη μέση τιμή δωματίου σε ποσοστό άνω του 65%. Το 2019 η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά του ξενοδοχείου Grand Hotel Rhodes, έναντι τιμήματος 50 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v