Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαπραγματεύσεις Σκλαβενίτη με την αλυσίδα SEP Markets

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τοπική αλυσίδα στα Ιωάννινα για την απόκτηση μέρους του δικτύου των καταστημάτων της βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Σκλαβενίτης. Η στρατηγική στόχευση.

Διαπραγματεύσεις Σκλαβενίτη με την αλυσίδα SEP Markets

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την αλυσίδα SEP Markets βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η αλυσίδα Σκλαβενίτης.

Πηγές με γνώση του θέματος ανέφεραν στο Euro2day.gr ότι οι διαπραγματεύσεις οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο αφoρούν στην απόκτηση από τη Σκλαβενίτης εννέα καταστημάτων που διαθέτει σήμερα η SEP Markets.

Η τελευταία, από τους βασικούς τοπικούς παίκτες της Ηπείρου και δη των Ιωαννίνων, διαθέτει δίκτυο 11 καταστημάτων, ενώ η Σκλαβενίτης, δύο.

Μέσω της συμφωνίας, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα κλείσει, η Σκλαβενίτης ενισχύει τη θέση της σε μια γεωγραφική περιοχή, αυτή των Ιωαννίνων, στην οποία μέχρι στιγμής έχει χαμηλή διείσδυση.

Τα καταστήματα, στα οποία απασχολούνται 160 άτομα που αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις τους, είναι μικρά και μεσαία. Υπό την προϋπόθεση ότι τα δύο μέρη συμφωνήσουν, τα 9 καταστήματα της SEP Markets θα ενσωματωθούν στο δίκτυο της Σκλαβενίτης μετά τα τέλη Μαΐου ενώ μετά θα ακολουθήσουν εργασίες ανακαίνισης και αλλαγή της ταμπέλας.

Η αλυσίδα Σκλαβενίτης, η οποία συνεχίζει και την οργανική της ανάπτυξη με την προσθήκη νέων καταστημάτων και dark store, πέτυχε πέρυσι πολλαπλάσια ανάπτυξη τζίρου, από αυτή που εμφάνισε το σύνολο του κλάδου του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, με αποτέλεσμα ο τζίρος της σε επίπεδο ομίλου να έχει ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2020 -τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός- ενισχύθηκε κατά 15% και ανήλθε στα 3,79 δισ. ευρώ έναντι 3,28 δισ. ευρώ το 2019, τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων ανήλθαν σε 263,1 εκατ. ευρώ από 174,4 εκατ. ευρώ το 2019 και τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 60,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6,8 εκατ. ευρώ το 2019.

Σε επίπεδο μητρικής, η εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται εν μέσω πανδημίας κατά 19,5% στα 3,15 δισ. ευρώ από 2,63 δισ. ευρώ το 2019. Τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων ανήλθαν σε 226,4 εκατ. ευρώ έναντι 151,3 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 53,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,1 εκατ. ευρώ το 2019.

Από το 2017 έως το 2020, η εταιρεία έχει προβεί στη δημιουργία 6.000 νέων θέσεων εργασίας, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων στις 27.000 ενώ ταυτόχρονα οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v