Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μέχρι τις 12 Μαΐου το σχέδιο νόμου στη Βουλή

Τι αναφέρει σε επιστολή τους προς τους εργαζόμενους ο Πάνος Ξενοκώστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ONEX, η οποία «τρέχει» το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων.

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μέχρι τις 12 Μαΐου το σχέδιο νόμου στη Βουλή

Μέχρι τις 12 Μαΐου θα έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων.

Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων, ο Πάνος Ξενοκώστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ONEX, της εταιρείας που σε συνεργασία με την ιταλική Fincantieri «τρέχει» το σχέδιο εξυγίανσης, τόνισε ότι έχει τη διαβεβαίωση ότι ο σχετικός νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 12 Μαΐου.

«Μπορώ να οραματίζομαι την επόμενη μέρα μαζί σας, από κοινού να σχεδιάζουμε το ναυπηγείο που ονειρευόμαστε και θέλουμε, ώστε να είμαστε όλοι υπερήφανοι γι’ αυτό», επεσήμανε αναφερόμενος στους εργαζόμενους ο επικεφαλής της ONEX.

Στην επιστολή του ο Π. Ξενοκώστας αναφέρεται σε μία γλυκόπικρη αίσθηση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πικρή, διότι κάθε φορά που εμείς ξεπερνούμε ανυπέρβλητα εμπόδια και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, οι επιτήδειοι πάντα εφευρίσκουν τρόπους νέων αγκυλώσεων και παραπληροφόρησης. 20 χρόνια ζημίας και καταστροφής οδήγησαν σε ένα τέλος και τώρα οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν, καθοδηγούν ανύπαρκτες και αόρατες προτάσεις που μόνο σκοπό έχουν την προσωπική τους επιβίωση και την ύπαρξή τους».

Αναφερόμενος στη «γλυκιά αίσθηση», τόνισε: «Είναι αυτή που προκαλέσατε εσείς οι εργαζόμενοι, αγκαλιάζοντας το σχέδιο και την προοπτική διάσωσης ενός υπό καταστροφή ναυπηγείου. Αυτή η αίσθηση μου έδωσε τη δύναμη να προχωρήσω, να ξεπεράσω ανυπέρβλητα εμπόδια, μαζί με τα αρμόδια υπουργεία, να οδηγήσουμε τη διάσωση, να περάσει με νόμο στη Βουλή και έχοντας τη διαβεβαίωση ότι ο νόμος θα κατατεθεί μέχρι τις 12 Μαΐου, μπορώ να οραματίζομαι την επόμενη μέρα μαζί σας», καταλήγοντας ότι οι «δυνάμεις αδράνειας, συκοφαντίας και ψεύδους θα ηττηθούν».

Υπενθυμίζεται ότι και η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα συμμετάσχει στο εγχείρημα της ONEX.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v