Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε η 2η περιβαλλοντική «απόΔραση» της Attica Group στην Κω

Στόχος του προγράμματος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας του εθελοντισμού, αλλά και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τα ζητήματα περιβάλλοντος, κυκλικής οικονομίας και «πράσινης» ανάπτυξης.

Ολοκληρώθηκε η 2η περιβαλλοντική «απόΔραση» της Attica Group στην Κω

Στο πλαίσιο του προγράμματος υπευθυνότητας της Attica Group «Πλέουμε μαζί» και με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντισμού και την συνεισφορά των εργαζομένων μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, ολοκληρώθηκε η δεύτερη από μία σειρά δράσεων για την απορρύπανση των βυθών και την προστασία της θαλάσσιας ζωής των νησιών μας σε συνεργασία με την Aegean Rebreath, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μετά την επιτυχημένη 1η απόΔραση στη Νάξo το Νοέμβριο του 2021, ο δεύτερος σταθμός των περιβαλλοντικών μας αποΔράσεων ήταν η Κως, όπου το Σάββατο 16 Απριλίου οι 45 εθελοντές- εργαζόμενοί μας μαζί με τους 25 εθελοντές της Aegean Rebreath και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Νισύριος», σε συνεργασία με τον Δήμο Κω & το Λιμενικό Ταμείο Κω εργάστηκαν συντονισμένα και αποτελεσματικά, για την απομάκρυνση απορριμμάτων και την μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης στην παραλία Ψαλίδι και στην μαρίνα πλησίον του ενετικού κάστρου Νερατζιώτισσας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι εθελοντές συνέλεξαν από το βυθό και ταξινόμησαν 2.389 διάφορα ανακυκλώσιμα αντικείμενα, 50 ρόδες και σαμπρέλες, 1 βάρκα μήκους 4μ, 1 κάδο ανακύκλωσης, 11 ποδήλατα, 1,5 σάκο με αφρώδες υλικό και 5,5 σάκους με διάφορα πλαστικά υλικά.

Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο νησί την Κυριακή 17 Απριλίου, η δράση ήταν αδύνατο να συνεχιστεί για δεύτερη μέρα σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό. Παρ’ όλα αυτά, ο όγκος των υλικών που συλλέχθηκαν σε μία μόνο ημέρα ήταν εντυπωσιακά μεγάλος και εγείρει προβληματισμό.

Στόχος του προγράμματος είναι: «να εμφυσήσουμε την αξία της εθελοντικής προσφοράς στους εργαζομένους μας, να καλλιεργήσουμε το πνεύμα συνεργασίας και να ευαισθητοποιήσουμε περαιτέρω τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε σε θέματα προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, στην κυκλική οικονομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη για ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμη καλύτερο αύριο για όλους μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v