Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ και Iberdrola διεκδικούν τις ΑΠΕ της Volterra

Στην τελική ευθεία η πώληση της θυγατρικής του ομίλου ΑVAX. Οι δύο επενδυτές στοχεύουν στις ΑΠΕ ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενδιαφέρον για την εμπορική δραστηριότητα έχει επιδείξει μεγάλος ιδιωτικός όμιλος.

ΔΕΗ και Iberdrola διεκδικούν τις ΑΠΕ της Volterra

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η πώληση της Volterra και εντός του επόμενου δεκαημέρου δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ποιος από τους δύο υποψήφιους επενδυτές για το κομμάτι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα κόψει το νήμα.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η τράπεζα που χειρίζεται την υπόθεση εξετάζει δύο προτάσεις: από τη ΔEH Ανανεώσιμες και από τον ισπανικό πολυεθνικό ενεργειακό όμιλο Iberdrola.

Πηγές με γνώση των διεργασιών τονίζουν ότι οι δυο προσφορές είναι ικανοποιητικές, σαφείς ως προς τους όρους και σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι. Οι δυο όμιλοι (ΔΕΗ και Volterra), όμως, δεν ενδιαφέρονται για την εμπορική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο εναλλακτικός πάροχος ενέργειας.

Για το retail τμήμα της Volterra έχει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιδείξει ενδιαφέρον με στόχο την απόκτηση και ενσωμάτωσή του στις δικές της αντίστοιχες δραστηριότητες μεγάλος ιδιωτικός όμιλος από τον χώρο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Volterra, που ανήκει στον όμιλο AVAX, διαθέτει μερίδιο στην εναλλακτική αγορά παροχών ενέργειας κοντά στην περιοχή του 2,5% και η διαδικασία πώλησης έχει ξεκινήσει από το 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v