Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει η Centric την έκθεση στον τουριστικό κλάδο

Η εξαγορά μικρής μονάδας στην Αράχοβα και οι ευρύτερες κινήσεις της εισηγμένης στον κλάδο. Τα οικονομικά δεδομένα και η αναζήτηση ευκαιριών.

Διευρύνει η Centric την έκθεση στον τουριστικό κλάδο

Την εξαγορά έναντι 1,1 εκατ. ευρώ μικρής -εν λειτουργία- ξενοδοχειακής μονάδας στην Αράχοβα μέσα από τη διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη εταιρεία Centric.

Μέσα από αυτή την κίνηση, η εταιρεία διευρύνει την -άμεση ή και έμμεση- έκθεσή της στην τουριστική δραστηριότητα, καθώς μεταξύ άλλων:

  • Πρώτον, διαθέτει την ξενοδοχειακή μονάδα Adorno Beach (μεγαλύτερη σε μέγεθος από αυτή της Αράχοβας) στη Μύκονο.
  • Δεύτερον, δραστηριοποιείται στον κλάδο της ενοικίασης σκαφών αναψυχής.
  • Τρίτον, το 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η εκμετάλλευση πολυτελών τουριστικών κατοικιών στη Μεσσηνία, project που σήμερα βρίσκεται στο κατασκευαστικό στάδιο.

Πέραν αυτών ωστόσο, η δραστηριότητα της εν πλω ψυχαγωγίας που προσφέρεται είτε σε κρουαζιερόπλοια είτε σε πλοία που εκτελούν δρομολόγια στην Αδριατική Θάλασσα επηρεάζεται και αυτή από την εκάστοτε πορεία της τουριστικής κίνησης (για φέτος επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας στην εγχώρια αγορά).

«Η επενδυτική αυτή κίνηση (εξαγορά ξενοδοχείου στην Αράχοβα) εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου της Centric για την ενίσχυση της μονάδας τουριστικών ακινήτων, κυρίως σε περιοχές υψηλής προβολής. Η βιομηχανία του τουρισμού εξακολουθεί να διαμορφώνει ευνοϊκές προοπτικές ανάπτυξης. Ο όμιλος παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην αναζήτηση των κατάλληλων ευκαιριών στον τομέα αυτό» επισημαίνει χαρακτηριστικά η διοίκηση της εισηγμένης.

Ο Όμιλος έκλεισε το 2021 με θετικό καθαρό ταμείο (συμπεριλαμβανομένου και του επενδυτικού του χαρτοφυλακίου) της τάξεως των 22,7 εκατ. ευρώ και έτσι έχει την ευχέρεια να διαθέσει στο μέλλον επιπλέον πολύ σημαντικά ποσά, με στόχο την επένδυση σε ήδη υπάρχουσες ή και νέες δραστηριότητες.

Μέχρι σήμερα, η διοίκηση της εισηγμένης δεν έχει δώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επενδύσεων, παρότι υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ευκαιριών, πλην όμως προχωρεί με προσεκτικά βήματα, με στόχο το συμφέρον των μετόχων της. Μεταξύ των δραστηριοτήτων της Centric, αξιοσημείωτη είναι και η τοποθέτησή της στην αγορά των αστικών ακινήτων.

Το 2021 έκλεισε με κέρδη για την εταιρεία και με ίδια κεφάλαια ύψους 33,26 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v