Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Qualco στηρίζει τεχνολογικά το Μουσείο Μπενάκη

Οι δυο φορείς συνεργάζονται για την ενίσχυση των τεχνολογικών υποδομών του μουσείου. Στόχος η σύμπλευση των πολιτισμικών παροχών με την ψηφιακή εποχή.

Η Qualco στηρίζει τεχνολογικά το Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη αποτελεί έναν πολυσυλλεκτικό χώρο όπου πολιτισμοί, εποχές και τόποι συναντώνται. Eκσυγχρονίζει τις τεχνολογικές υποδομές του στο πλαίσιο της ψηφιακής αναβάθμισης των υπηρεσιών του, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού του και να καθιστά ευρύτατα προσιτό το περιεχόμενο που διαθέτει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Για το Qualco Foundation, ο πολιτισμός διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ενώνει τις δυνάμεις του με το Μουσείο Μπενάκη, στηρίζοντας ενεργά τις τεχνολογικές του υποδομές και ενδυναμώνοντας την προσπάθειά του για σύμπλευση με τη νέα ψηφιακή εποχή.

«Στο Μουσείο Μπενάκη αναζητούμε πάντα τρόπους να καινοτομούμε και να εξελισσόμαστε με στόχο να καθιστούμε προσβάσιμο το περιεχόμενό του, τόσο ως προς τις μόνιμες συλλογές, όσο και ως προς τις περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενεί. Η στήριξη που μας παρέχει το Qualco Foundation θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην πολιτιστική αποστολή του Μουσείου», ανέφερε χαρακτηριστικά o Νίκος Τριβουλίδης, Διευθυντής Ανάπτυξης του Μουσείου Μπενάκη.

«Για το Qualco Foundation, η επαφή μας με τον πολιτισμό βοηθά να τοποθετούμε τους εαυτούς μας στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε, διαμορφώνοντας την ταυτότητά μας. Μας χαρίζει αίσθηση σταθερότητας και διάρκειας, απαραίτητα συστατικά για κάθε κοινωνία, ειδικά σε περιόδους αβεβαιότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, ως Qualco Foundation, είμαστε υπερήφανοι που συνεισφέρουμε στην αποστολή του Μουσείου Μπενάκη, που διανοίγει τον ιστορικό ορίζοντα και τις πολιτισμικές μνήμες του χθες στην ψηφιακή πραγματικότητα του αύριο», δήλωσε ο Ορέστης Τσακαλώτος, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου Qualco και Πρόεδρος του Qualco Foundation.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v