Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικό: Προχωρά ο διαγωνισμός για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το σχεδιαζόμενο αθλητικό κέντρο. Μέσα στο καλοκαίρι οι προσφορές για το έργο προϋπολογισμού 100-120 εκατ. ευρώ.

Ελληνικό: Προχωρά ο διαγωνισμός για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όσον αφορά τη δημιουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Ελληνικό ενέκρινε προσφάτως η Περιφέρεια Αττικής, γεγονός που προωθεί περαιτέρω το σχετικό διαγωνισμό της Lamda Development για την ανάθεση κατασκευής του συγκεκριμένου έργου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ΜΠΕ οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό δεν σχεδιάζονται ως ένα συμβατικού τύπου συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά ως αναπόσπαστο τμήμα ενός Μητροπολιτικού Αστικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, από τα μεγαλύτερα στον ευρωπαϊκό χώρο. 

Ο αρχικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου υποέργου, σύμφωνα με παλαιότερη ενημέρωση της Lamda Development κυμαίνεται μεταξύ 100-120 εκατ. ευρώ, ενώ οι προσφορές αναμένεται να κατατεθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Με βάση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στις εγκαταστάσεις του νέου αθλητικού κέντρου στο Ελληνικό συμπεριλαμβάνονται:

  • Κέντρο Κολύμβησης με 3 κολυμβητικές δεξαμενές και συγκεκριμένα μια στεγασμένη 53m x 25m – βάθος 2m, μια υπαίθρια ΚΔ 50m x 25m – βάθος 2m και μια επίσης υπαίθρια ΚΔ 50m x 25m – βάθος 3m με κερκίδες χωρητικότητας 1000 ατόμων.
  • Κλειστό προπονητήριο ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, Ακαδημία Ενόργανης και «πολλαπλό» προπονητήριο.
  • Εγκαταστάσεις στίβου (ανοιχτός στίβος, ανοιχτό πεδίο ρίψεων, κλειστό προπονητήριο στίβου και κτήριο κερκίδων στίβου). Ο χαρακτήρας της εγκατάστασης είναι προπονητικός αλλά προβλέπεται η δυνατότητα διενέργειας αγώνων.
  • Εγκαταστάσεις Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με κτήριο αποδυτηρίων και διοίκησης ποδοσφαίρου καθώς και τρία γήπεδα ποδοσφαίρου.
  • Ακαδημία Ποδοσφαίρου με ένα Γήπεδο Ποδοσφαίρου (θα φέρει διαγράμμιση γηπέδου Χόκεϋ) με συνθετικό χλοοτάπητα, 2 γήπεδα 7 x 7 επίσης με συνθετικό χλοοτάπητα, καθώς και ένα Κεντρικό Κτήριο Διοίκησης και Υποστηρικτικών Λειτουργιών.
  • Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης που περιλαμβάνει κλειστή αρένα για τέλεση και αγώνων και επιπλέον 6 κλειστά προπονητήρια.
  • Ακαδημία Αντισφαίρισης (Τένις) η οποία θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση 20 Γήπεδα Αντισφαίρισης που πρόκειται να εξυπηρετηθούν από ένα κεντρικό κτήριο διοίκησης και υποστηρικτικών λειτουργιών. Μετά την αποπεράτωση της προτεινόμενης χάραξης της γραμμής του τραμ, προβλέπεται να προστεθούν ακόμη 8 Γήπεδα Αντισφαίρισης, καθώς και ένα επιπλέον κτήριο που θα φιλοξενεί χρήσεις εστίασης και ανάψυχης.
  • Τέσσερα υπαίθρια γήπεδα beach volley και κτήριο διοίκησης - βοηθητικών χώρων καθώς και τρία υπαίθρια γήπεδα καλαθοσφαίρισης και 1 υπαίθριο γήπεδο αντισφαίρισης στην περιοχή που κάποτε υπήρχαν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις για Κανόε – Καγιάκ.
  • Οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό περιλαμβάνουν επίσης ξενώνες διαμονής αθλητών με 272 κλίνες (121 κλειδιών). Το κτήριο θα αναπτυχθεί σε 2 επίπεδα ανωδομής και 2 επίπεδα υπογείων με συνολική κάλυψη 6.252 τ.μ., μικρότερη της επιτρεπόμενης. Οι μονάδες φιλοξενίας χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, δίκλινων των 25τ.μ., και τετράκλινων των 50τ.μ. και των 70τ.μ..  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v