Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αίτημα ΔΕΗ στον Αρειο Πάγο για πιλοτική δίκη

Η ΔΕΗ προχώρησε στην κίνηση αυτή στην προσπάθειά της να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις ομαδικές αγωγές που έχουν καταθέσει σε βάρος της ενώσεις καταναλωτών και δικηγορικοί σύλλογοι και οι οποίες είναι διάσπαρτες σε διάφορα δικαστήρια της χώρας.

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αίτημα ΔΕΗ στον Αρειο Πάγο για πιλοτική δίκη

Αίτημα στον Άρειο Πάγο για πιλοτική δίκη κατέθεσε η ΔΕΗ, με αφορμή τις ομαδικές δικαστικές προσφυγές καταναλωτικών οργανώσεων κατά της Ρήτρας Αναπροσαρμογής. Για το θέμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίζει στις 14 Ιουνίου το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η ΔEΗ προχώρησε στην κίνηση αυτή στην προσπάθειά της να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις ομαδικές αγωγές που έχουν καταθέσει σε βάρος της ενώσεις καταναλωτών και δικηγορικοί σύλλογοι και οι οποίες είναι διάσπαρτες σε διάφορα δικαστήρια της χώρας. Όπως διευκρινίζεται από αρμόδιες πηγές, αξιοποιώντας τις διατάξεις περί ασφάλειας δικαίου, η Επιχείρηση επιδιώκει να συγκεντρωθούν όλες οι αγωγές και να εκδοθεί μία απόφαση-πιλότος, που θα αποτελέσει νομολογία για ανάλογες προσφυγές.

Έτσι, μετά το αίτημα της ΔEΗ, ο Άρειος Πάγος έχει καλέσει τους εμπλεκόμενους φορείς σε ακρόαση για τις υποθέσεις αυτές, στις 14 Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τέσσερις δικαστικές αποφάσεις που διατάσσουν να μη διακοπεί το ρεύμα σε καταναλωτές, έστω κι αν δεν έχει πληρωθεί ο λογαριασμός. Αυτές οι εξελίξεις είναι που ανησυχούν τη ΔEΗ, καθώς φαίνεται να δημιουργούν μια νέα γενιά απλήρωτων λογαριασμών, χωρίς δυνατότητα αντίδρασης από την πλευρά της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v