Πρόγραμμα ανακύκλωσης για καθαρές παραλίες από Cosmote και Γερμανό

Ανακυκλώνοντας την παλιά τους συσκευή στα καταστήματα των δύο εταιρειών, οι καταναλωτές συμβάλλουν στον καθαρισμό θαλασσών και ακτών σε 4 ελληνικά νησιά σε συνεργασία με την «Εναλεία». Ποια αφορά.

Πρόγραμμα ανακύκλωσης για καθαρές παραλίες από Cosmote και Γερμανό

Με κεντρικό μήνυμα «Η παλιά σου συσκευή σβήνει τα σκουπίδια», τα καταστήματα Cosmote και Γερμανος προτρέπουν τους καταναλωτές να ανακυκλώσουν μικρές φορητές συσκευές τεχνολογίας που δεν χρησιμοποιούν, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από αυτή την ενέργεια, η Cosmote και ο Γερμανος υποστηρίζουν την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Εναλεία» και το πρόγραμμα Mediterranean Cleanup, για τον καθαρισμό θαλασσών και ακτών σε 4 ελληνικά νησιά για το 2022. Επίσης, μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, που αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια και σε άλλα νησιά, υποστηρίζεται η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα πλαστικής ρύπανσης. Στόχος για την τριετία 2022-2024 είναι να συλλεχθούν περισσότερες από 400.000 συσκευές, ενώ μόνο για το 2022 αναμένεται να συγκεντρωθούν περισσότερες από 100.000 συσκευές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Στον Όμιλο ΟΤΕ η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας. Τα καταστήματα Cosmote και Γερμανος συνεισφέρουν ενεργά σε αυτή τη στρατηγική με σημαντικές δράσεις, όπως αυτή της ανακύκλωσης. Με τη συμμετοχή των καταναλωτών, εδώ και 10 χρόνια που υλοποιείται το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Ομίλου OΤΕ έχουν ανακυκλωθεί στα καταστήματά μας περισσότεροι από 130 τόνοι φορητών συσκευών με τα αξεσουάρ τους. Και συνεχίζουμε. Φέτος ενώνουμε και πάλι τις δυνάμεις μας και με τους καταναλωτές, αλλά και με την «Εναλεία», σε έναν κοινό στόχο: να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση όλων μειώνοντας την πλαστική ρύπανση στις θάλασσες. Τους καλούμε όλους να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή και μαζί να δημιουργήσουμε έναν πιο βιώσιμο κόσμο, καλύτερο για όλους», δήλωσε ο κ. Κώστας Βούζας, Διευθυντής BU Retail Ομίλου OΤΕ.

Στους κάδους ανακύκλωσης, που βρίσκονται σε περισσότερα από 370 καταστήματα Cosmote και Γερμανος σε όλη την Ελλάδα, όλοι μπορούν να φέρουν για ανακύκλωση παλιά Smartphones, κινητά τηλέφωνα, σταθερά τηλέφωνα (ενσύρματα και ασύρματα), Tablets, καθώς και αξεσουάρ όπως φορτιστές, Powerbanks και wearables.

Το μεγαλύτερο retail δίκτυο τεχνολογίας της χώρας συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, έχοντας υιοθετήσει ένα περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο λειτουργίας. Για να αυξήσουν το θετικό περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, τα καταστήματα Cosmote και Γερμανος είναι σχεδιασμένα με eco friendly υλικά, έχουν μειώσει την χρήση χαρτιού και εντείνουν τη δράση τους για ανακύκλωση συσκευών, ακολουθώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας που αποτελεί προτεραιότητα στις δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου OΤΕ για το περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 2021 ανακυκλώθηκαν περίπου 119.000 φορητές συσκευές.

Η Cosmote και ο Γερμανος στηρίζουν τη δράση “Mediterranean Cleanup” της «Εναλεία»

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Εναλεία» έχει ως όραμα τη δημιουργία ενός βιώσιμου θαλάσσιου οικοσυστήματος. Η Cosmote και ο Γερμανος στηρίζουν τη δράση Mediterranean Cleanup, που στοχεύει στο να καθαρίσει την Μεσόγειο από τα θαλάσσια πλαστικά. Συγκεντρώνοντας περισσότερες από 100.000 συσκευές στα καταστήματα Cosmote και Γερμανος, θα έχει επιτευχθεί ο στόχος για το 2022, «καθαρίζοντας» από απορρίμματα θάλασσες και παραλίες σε 4 ελληνικά νησιά: Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Σκιάθο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης.

Η δράση αυτή συμβάλλει στην έμπρακτη προώθηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, τόσο μέσα από τον καθαρισμό, όσο και από τη διαχείριση των θαλάσσιων απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, από το υλικό που θα συλλεχθεί, το 100% θα υποβληθεί σε υπεύθυνη διαχείριση και ανακύκλωση από πιστοποιημένους συνεργάτες της «Εναλεία», ενώ ένα σημαντικό ποσοστό θα μετατραπεί σε νέα ανακυκλωμένα προϊόντα. Η δράση σχεδιάζεται να επεκταθεί τα επόμενα χρόνια και σε άλλα νησιά, με νέες ενέργειες ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Συμμετοχή στην ευρωπαϊκή στρατηγική του Ομίλου Deutsche Telekom για την προστασία του περιβάλλοντος

Μέσα από το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης συσκευών τα καταστήματα του Ομίλου OΤΕ συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή στρατηγική του Ομίλου Deutsche Telekom σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG - Environmental, Social, Governance). Για πρώτη φορά οι 10 ευρωπαϊκές χώρες της Deutsche Telekom ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή πρωτοβουλία για «ένα βιώσιμο αύριο», με στόχο την συγκέντρωση 1 εκατ. συσκευών έως το 2024.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης των καταστημάτων Cosmote και Γερμανος εντάσσεται σε μία σειρά περιβαλλοντικών δράσεων του Ομίλου OΤΕ, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Δράσεις που αποσκοπούν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη λειτουργία των καταστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v