Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Κοντόπουλος: Πιστεύω ακράδαντα στις προοπτικές οικονομίας και ΧΑ

Ποιες βασικές στρατηγικές θέτει ο CEO της εταιρείας για την αδιάλειπτη λειτουργία της εγχώριας κεφαλαιαγοράς, την προσφορά τεχνολογικών υπηρεσιών σε υπάρχοντες και νέους πελάτες και κυρίως την προσέλκυση νέων επενδυτών και κεφαλαίων. Οι προοπτικές.

Γ. Κοντόπουλος: Πιστεύω ακράδαντα στις προοπτικές οικονομίας και ΧΑ

Την εμπιστοσύνη του στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, της κεφαλαιαγοράς και του χρηματιστηρίου εξέφρασε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της εισηγμένης εταιρείας.

Πρόκειται για την πρώτη παρουσία του νέου CEO απέναντι στους μετόχους της εισηγμένης και στο ευρύ επενδυτικό κοινό, με τον κ. Κοντόπουλο να θέτει ως βασικές στρατηγικές για το μέλλον την αδιάλειπτη λειτουργία του ΧΑ, την προσφορά τεχνολογικών υπηρεσιών σε υπάρχοντες και νέους πελάτες και κυρίως την προσέλκυση νέων επενδυτών και νέων κεφαλαίων στην εγχώρια κεφαλαιαγορά μέσω νέων δημόσιων εγγραφών και αυξήσεων κεφαλαίου (για τον τελευταίο στόχο αναφέρθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πλαίσιο δράσεων).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΧAΕ Γιώργος Χαντζηνικολάου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

α) Στην περυσινή άντληση νέων κεφαλαίων μέσω του ΧΑ, τα οποία υπερέβησαν τα 8 δισ. ευρώ, πολύ υψηλότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (8,093 δισ. πέρυσι, 1,391 δισ. το 2020, 1,297 δισ. το 2019, 450 εκατ. το 2018, 965 εκατ. το 2017 και 206 εκατ. το 2016).

β) Στην αύξηση της μέσης ημερήσιας αξίας των συναλλαγών μέσα στο 2021, η οποία συνεχίστηκε κατά το πρώτο φετινό πεντάμηνο (+13%, άνω των 95 εκατ. ευρώ).

γ) Στο γεγονός ότι πέρυσι το 34% των εσόδων της εταιρείας προήλθε από υπηρεσίες που δεν συνδέονται με την αξία των εγχώριων χρηματιστηριακών συναλλαγών και προβλέπεται σε γενικές γραμμές να έχουν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα μετάδοσης της γενικής συνέλευσης «έριξε μαύρο» στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της γενικής συνέλευσης, με αποτέλεσμα να μη μεταδοθεί σε αυτούς το περιεχόμενο των απόψεων που εξέφρασαν οι μέτοχοι κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v