Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά υλοποίησης το τουριστικό χωριό του ομίλου Leptos στην Κρήτη

Το project των 300 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη 830 περίπου κατοικιών, δύο ξενοδοχειακών μονάδων και ενός γηπέδου γκολφ.

Σε τροχιά υλοποίησης το τουριστικό χωριό του ομίλου Leptos στην Κρήτη

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του βρίσκεται πλέον το project «Costa Nopia», ύψους 300 περίπου εκατ. ευρώ, που δρομολογεί η Cretan Sun and Sea Developments Α.Ε., 100% θυγατρική του κυπριακού ομίλου εταιρειών Leptos, στο Κολυμβάρι των Χανίων, μετά τη δημοσιοποίηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορά στο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ). Στόχος των επενδυτών είναι η δημιουργία ενός πολυτελούς θερέτρου που θα προσελκύσει ταξιδιώτες με υψηλή οικονομική και κοινωνική στάθμη.

Το συγκεκριμένο project, που εντάχθηκε στις Στρατηγικές Επενδύσεις τον Δεκέμβριο του 2019 και θα αναπτυχθεί σε μία έκταση 1.130 στρεμμάτων, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία 13 γειτονιών με 830 περίπου κατοικίες, στις οποίες χωροθετούνται και εμπορικά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών, δύο ξενοδοχειακών μονάδων, συνολικής δυναμικότητας 300 δωματίων και 600 κλινών, ενός μικρού γκολφ, χώρων εστίασης και πολιτιστικών εγκαταστάσεων.

Με βάση τη ΣΜΠΕ, το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων τουρισμού και παραθερισμού, στην προώθηση ειδικών τουριστικών υποδομών που αποσκοπούν και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς προβλέπεται να διαθέτει γήπεδο γκολφ 9 οπών, Golf Club και καταφύγιο τουριστικών σκαφών (εγκατάσταση μέχρι 100 θέσεων).

«Στόχος της επένδυσης είναι να δημιουργηθεί ένα πολύ υψηλού επιπέδου, ολοκληρωμένο, παραθεριστικό και τουριστικό θέρετρο, το οποίο αποτελεί το πλέον σύγχρονο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης διεθνώς, να προσελκύει έναν ικανό αριθμό επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να παρέχει δραστηριότητες και εμπειρίες που εκτείνονται σε όλες τις εποχές και αφορούν όλες τις γενιές επισκεπτών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ικανό να συνδυάσει τη γοητεία ενός χωριού με ένα ξενοδοχείο, τον επαγγελματικό τουρισμό με την οικογενειακή ατμόσφαιρα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα με τις σύγχρονες πολυτέλειες. Η οικιστική ανάπτυξη του έργου ακολουθεί υψηλές προδιαγραφές αισθητικής της αρχιτεκτονικής σύνθεσης που εναρμονίζεται / ενσωματώνεται στο περιβάλλον, υπηρετώντας ποικίλες αλλά ήπιες μορφολογικές παρεμβάσεις και αποφεύγοντας την «επανάληψη» του «μαζικού» μοντέλου», αναφέρεται στη σχετική μελέτη.

Με βάση τον σχεδιασμό, το mega project της Κρήτης φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πρότυπη πιλοτική επένδυση, εισαγάγοντας στη χώρα μας το προϊόν της τουριστικής παραθεριστικής κατοικίας, η οποία λειτουργεί συνδυαστικά ως παραθεριστική κατοικία και συνάμα ως τουριστική υποδομή, με αποτέλεσμα την ένταση εκμετάλλευσης των υποδομών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό, η κεντρική ιδέα του project περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ποιοτικής κατοικίας η οποία, μετά από την αρχική αγορά της από τον πελάτη, δύναται να υπενοικιάζεται μαζί με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της ανάπτυξης, οι οποίες θα τις προσφέρουν ως ξενοδοχειακού τύπου υποδομή διαμονής.

Το προφίλ του Leptos Group

Ο όμιλος Leptos, βασικός επενδυτής του έργου, αποτελείται από περισσότερες από 65 εταιρείες που δραστηριοποιούνται μεταξύ των άλλων σε τομείς διαχείρισης σχεδιασμού, ανάπτυξης, κατασκευής, διάθεσης ακινήτων οικιστικών και άλλων συγκροτημάτων, ταξιδιωτικών γραφείων και τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων. Εχει ιδρύσει και λειτουργεί το Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Νεάπολις και το νοσοκομείο lasίs με έδρα στην Κύπρο, απασχολεί πάνω από 1.500 εργαζομένους και διατηρεί γραφεία (Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουκρανία, Κίνα, Αίγυπτο, Ιορδανία) και συνεργασίες σε 75 χώρες.

Ο όμιλος έχει κατασκευάσει και διαθέσει μέχρι σήμερα σε αγοραστές περισσότερες από 15.000 μονάδες κατοικιών ή κτιρίων άλλων χρήσεων σε Κύπρο, Ελλάδα και Μ. Ανατολή και έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει τα ιδιόκτητα ξενοδοχεία του στην Κύπρο. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το έργο Delmar, που θεωρείται ως ένα «σημείο αναφοράς» της Λεμεσού, με δύο κτίρια 27 και 17 ορόφων και 182 διαμερίσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v