Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη επιδόσεων για τη Mevaco

Βάση για τη νέα διεύρυνση του κύκλου εργασιών της εισηγμένης και φέτος η κατασκευή βάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα. Πώς «κερδίζει» έκταση 50 στρεμμάτων προς αξιοποίηση στον Ασπρόπυργο. Τι ειπώθηκε στη γενική συνέλευση.

Εκτίναξη επιδόσεων για τη Mevaco

Μετά την μεγάλη αύξηση των πωλήσεων και των κερδών της κατά την περυσινή χρήση, νέα πολύ σημαντική βελτίωση οικονομικών επιδόσεων προσδοκά φέτος η Mevaco, με βάση τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας Δημήτρης Κωστόπουλος στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ειδικότερα, η Mevaco ανέβασε πέρυσι τον κύκλο εργασιών της από τα 6,7 στα 23,2 εκατ. ευρώ και μετέτρεψε τις ζημίες ύψους 541 χιλ. του 2020 σε καθαρά κέρδη 1,937 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας παράλληλα τα ίδια κεφάλαιά της στα 24,4 εκατ. ευρώ και εμφανίζοντας θετικό καθαρό ταμείο στο τέλος της χρονιάς.

Η κατασκευή βάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για την περυσινή βελτίωση των αποτελεσμάτων, αποτελεί και φέτος τη βάση για νέα διόγκωση των εργασιών της εισηγμένης. Σε ότι δε αφορά την άνοδο της τιμής του μετάλλου, αυτή επιβαρύνει τους πελάτες της εταιρείας.

Ήδη, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των σχετικών συμβάσεων είναι υψηλό, με την εταιρεία να έχει υποβάλλει μεγάλο αριθμό προσφορών για την ανάληψη επιπλέον εργασιών στο συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα άλλωστε με τη διοίκηση της Mevaco οι μεταλλικές βάσεις των φωτοβολταϊκών πάρκων είναι σε θέση να συνεχίσουν να ενισχύουν την πορεία της εταιρείας για αρκετά ακόμη χρόνια και δεν είναι τυχαίο ότι αγοράζεται ολοένα και περισσότερο κατάλληλος μηχανολογικός εξοπλισμός, έτσι ώστε να ανεβαίνει το capacity της μονάδας και να αυξάνει η παραγωγικότητα των εργασιών.

Ενδεικτικό στοιχείο της φετινής πορείας της Mevaco αποτελεί το ότι ο κύκλος εργασιών του πρώτου φετινού εξαμήνου αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 16 με 18 εκατ. ευρώ (23,2 εκατ. ήταν οι πωλήσεις ολόκληρου του 2021), ενώ για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε σε μια εκτίμηση εσόδων που θα κυμανθούν μεταξύ των 30 και των 35 εκατ. ευρώ!

Πέραν αυτών, η εισηγμένη θα διεκδικήσει μελλοντικά το μερίδιο εργασιών που της αναλογεί από τα δημόσια έργα και ιδιωτικά projects που αναμένεται να «τρέξουν» στην εγχώρια αγορά μέσα στην επόμενη πενταετία.

Θετικό νέο για τη Mevaco αποτελούν και οι εξελίξεις στη Βιομηχανική Περιοχή του Ασπροπύργου, με την εταιρεία να αποκτά άδεια για επιπλέον έκταση 50 στρεμμάτων για βιομηχανική χρήση. Την επιπρόσθετη αυτή έκταση η εισηγμένη μπορεί είτε να την πουλήσει, είτε να την εκμεταλλευθεί με άλλους τρόπους.

Τέλος, η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή, ως αποτέλεσμα των υψηλών περυσινών κερδών και της άριστης ρευστότητας της εταιρείας.

ΥΓ: Πρόσφατα η Mevaco υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο με τον όμιλο Naval για τη συμμετοχή της στην κατασκευή των φρεγατών, ενώ έχει ενταχθεί και στη λίστα των προμηθευτών του γαλλικού κολοσσού για ενδεχόμενες αναλήψεις και άλλων συμβάσεων είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v