Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σουρέτης (Intrakat): Ανω του 1,1 δισ. το ανεκτέλεστο

Η εταιρεία έχει ενισχύσει την κεφαλαιακή της δομή με 51 εκατ. ευρώ, με τα ίδια κεφάλαιά της να ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ διεύρυνε τη μετοχική της βάση με την είσοδο θεσμικών επενδυτών.

Σουρέτης (Intrakat): Ανω του 1,1 δισ. το ανεκτέλεστο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intrakat, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2021.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ιntrakat Πέτρος Σουρέτης, στην ομιλία του ανέφερε ότι κατά την τελευταία 20ετία η Ιntrakat έχει επιδείξει μια σταθερά ανοδική πορεία με έντονο αποτύπωμα σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοποίησης, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου. Συνεχίζοντας ο κ. Σουρέτης ανέφερε ότι σήμερα η Ιntrakat:

- Έχει ενισχύσει την κεφαλαιακή της δομή με 51 εκατ. ευρώ, με τα ίδια κεφάλαιά της να ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ διεύρυνε τη μετοχική της βάση με την είσοδο θεσμικών επενδυτών

- Διαθέτει ισχυρό ανεκτέλεστο μεγαλύτερο του 1,1 δισ. ευρώ

- Έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά των ΑΠΕ με ισχυρό χαρτοφυλάκιο ώριμων έργων

- Έχει προς υπογραφή σημαντικά νέα έργα όπως

  • το ΣΔΙΤ Καλαμάτα - Πύλος (40%), προϋπολογισμού €251,8 εκατ.
  • την επέκταση της Λεωφ. Κύμης, Αττική Οδός (25%), προϋπολογισμού €303 εκατ.
  • το ΣΔΙΤ ΒΟΑΚ (25%), προϋπολογισμού €192,5 εκατ.
  • τα Έργα ΔΕΔΔΗΕ, προϋπολογισμού €154,7 εκατ.
  • τα έργα Fraport EASA, προϋπολογισμού €91 εκατ. 

- Διαθέτει σύγχρονες διοικητικές και λειτουργικές δομές με σαφείς στόχους βιώσιμης ανάπτυξης έως το 2030.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σουρέτης δήλωσε: «Φέτος η ήδη καθαρά διαφαινόμενη αναπτυξιακή δυναμική θα καταγραφεί στα θετικά αποτελέσματά μας. Η νέα κατασκευαστική αγορά όπως έχει διαμορφωθεί, τα σωστά χρηματοδοτικά εργαλεία, οι καινοτόμες τεχνολογικές πρακτικές, η επέκταση των δραστηριοτήτων μας και το ισχυρό management της Εταιρείας μας έχουν κάνει την Ιntrakat παντοδύναμη και έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις».

Οι μετοχικές εξελίξεις

Η διοίκηση της Ιντρακάτ απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα σενάρια μετοχικών εξελίξεων -φήμες οι οποίες διακινούνται εδώ και αρκετό διάστημα- κατά το περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Αυτές αφορούν τόσο στην πιθανότητα πώλησης μεριδίου μετοχών στο εφοπλιστικό δίδυμο Μπάκου - Καϋμενάκη, όσο και για την πιθανότητα πώλησης αδειών δημιουργίας ΑΠΕ στην BC Partners.

H διοίκηση της εταιρείας όσο και μέτοχοι όπως ο κ. Δ. Κούτρας απέφυγαν να τοποθετηθούν, εκτιμώντας πως δεν εξουσιοδοτούνται ως προεδρείο της Γ.Σ. των μετόχων να το πράξουν. Κατά τον κ. Κούτρα, όποιες συζητήσεις -εάν γίνονται- θα ανακοινωθούν, εφόσον τελεσφορήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v