Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrakat: Αυτό είναι το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ που «μαγνητίζει» τους επενδυτές

Επιβεβαίωσε τις συζητήσεις η Intracom. Στήθηκε ο ενεργειακός βραχίονας του ομίλου, ΙΝΚΑΤ Ενεργειακή, με προίκα υπό κατασκευή πάρκα 98 MW. Άδειες άνω του 1 GW έχει η εταιρεία. Ποιες έχουν εξασφαλίσει όρους σύνδεσης και ποιες ακολουθούν

Intrakat: Αυτό είναι το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ που «μαγνητίζει» τους επενδυτές

Με «μαγιά» υπό κατασκευή ή προς κατασκευή αιολικά πάρκα, ισχύος 98 MW, ξεκινά τη δραστηριότητά του ο ενεργειακός βραχίονας της Intrakat, ΙΝΚΑΤ Ενεργειακή, μετά την απορρόφηση τεσσάρων θυγατρικών της μητρικής Ιntrakat.

Στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης, η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τους παριστάμενους μετόχους για την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου εις είδος με την εισφορά του 100% των Greek Windpower, Alpener, Clamwind και Καστρί Ευβοίας στην Άνεμος Θεσσαλίας και τη μετονομασία της τελευταίας σε ΙΝΚΑΤ Ενεργειακή (Inkat Energy).

Πρόκειται για εταιρείες που κατασκευάζουν ή έχουν προς κατασκευή αιολικά πάρκα ισχύος 98 MW και αποτιμήθηκαν για την εισφορά τους σε 25,7 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ εις είδος, το μετοχικό κεφάλαιο της ΙΝΚΑΤ Ενεργειακή ανέρχεται σε 25,76 εκατ. ευρώ.

Η Greek Windpower, την οποία η Ιntrakat αγόρασε το 2020, ολοκληρώνει, εντός των επόμενων μηνών, την κατασκευή αιολικού πάρκου 15 MW στην Άνδρο. Η Alpener αγοράστηκε προ έτους έναντι 5,7 εκατ. ευρώ και διαθέτει άδεια για αιολικό πάρκο 38 MW στη Δεσφίνα. Η Clamwind κατέχει άδεια για αιολικό πάρκο 41,4 MW.

Ο όμιλος Ιntrakat, μετά την απορρόφηση της Γαία Άνεμος, κατέχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο αδειών για αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα. Σε κατασκευαστικό ή προκατασκευαστικό στάδιο τελούν αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 109 MW (σ.σ. εξ αυτών τα 98 MW μέσω της ΙΝΚΑΤ Ενεργειακή). Το πλάνο προβλέπει ότι θα τεθούν, σταδιακά, σε λειτουργία ως το Α’ εξάμηνο του 2024.

Επίσης, αιολικά πάρκα ισχύος 320 MW ολοκληρώνουν την αδειοδοτική τους διαδικασία τη διετία 2022-2023 και σταδιακά θα κατασκευαστούν και θα τεθούν σε λειτουργία. Από αυτά, 77 MW είναι προχωρημένης ωριμότητας, έχουν ήδη ολοκληρώσει την περιβαλλοντική τους αδειοδότηση και έχουν εξασφαλίσει οριστικούς όρους σύνδεσης με τον ΑΔΜΗΕ.

Κατά συνέπεια, έχουν τη δυνατότητα και θα συμμετέχουν στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό της ΡΑΕ, για να εξασφαλίσουν σταθερή τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας.

Τέλος, αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος περίπου 700 MW έχουν λάβει βεβαιώσεις παραγωγού από τη ΡΑΕ και βρίσκονται στο στάδιο εκπόνησης ενεργειακών μετρήσεων και των απαραίτητων μελετών για την περιβαλλοντική τους αδειοδότηση.

Intracom: Συζητάμε με επενδυτές για την Ιntrakat

Σε επιβεβαίωση των συζητήσεων με επενδυτές για την Ιntrakat προχώρησαν με κοινή τους ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Intracom Holdings και Ιntrakat. 

Ειδικότερα, η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) σε απάντηση της υπ' αριθμ. πρωτ. 1601/30.06.2022 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαογοράς με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

H Εταιρεία επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά τη συμμετοχή της Εταιρείας στην INTRAKAT, χωρίς να υπάρχει συμφωνία μέχρι σήμερα.

Προς τούτο η Εταιρεία, προς προστασία του επενδυτικού κοινού, αλλά σε ανταπόκριση της εμπιστοσύνης που το ευρύ κοινό δείχνει σε αυτήν, τηρούσα τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεις, διαβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι όταν συντρέχει γεγονός, η δημοσιοποίηση του οποίου αναμένεται εύλογα να επηρεάσει την αγορά των μετοχών της, προβαίνει η ίδια υπεύθυνα στη δημοσιοποίησή του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v