ΜoU μεταξύ Lamda, CGS και Prodea για τη δημιουργία σχολείου στο Ελληνικό

«CGS Ellinikon, ένα σχολείο του μέλλοντος στην πόλη του μέλλοντος». Εκπαιδευτικό και αρχιτεκτονικό ορόσημο που θα υποδεχτεί τους πρώτους μαθητές και μαθήτριες τον Σεπτέμβριο του 2026.

ΜoU μεταξύ Lamda, CGS και Prodea για τη δημιουργία σχολείου στο Ελληνικό

H Lamda Development S.A., μέσω της θυγατρικής Ελληνικό Μ.Α.Ε. («Lamda»), η Prodea Investments («Prodea») και το Costeas-Geitonas School («CGS») ανακοινώνουν τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με σκοπό την ίδρυση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού οργανισμού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ελληνικό («CGS Ellinikon»).

H συνεργασία αυτή προέκυψε στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήγαγε η Lamda για την ανάπτυξη σχολείου στο Ελληνικό. Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει τη μακροχρόνια μίσθωση οικοπέδου στην Prodea, η οποία θα αναπτύξει τις σχολικές εγκαταστάσεις που θα εκμισθώσει στο CGS. Η τελική δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των μερών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Το CGS Ellinikon θα αποτελέσει εκπαιδευτικό και αρχιτεκτονικό ορόσημο, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αξιοποιώντας την ιστορία, τις αξίες και την τεχνογνωσία του CGS και εμπλουτίζοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα με επιλογή μεταξύ εθνικού και διεθνούς πιστοποιημένου προγράμματος σπουδών και ελληνικής ή αγγλικής ως γλώσσας διδασκαλίας.

Η σύναψη του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί απόδειξη της προσέλκυσης αναγνωρισμένων και επιτυχημένων επιχειρήσεων στον κλάδο (best in class) και εντάσσεται στη στρατηγική της Lamda Development να δημιουργήσει ένα αστικό οικοσύστημα παγκόσμιας κλάσης που θα παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας.

Παράλληλα η Prodea, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία και τεχνογνωσία της στον χώρο του real estate, υλοποιεί εμβληματικές επενδύσεις μέσω στρατηγικής συνεργασίας με τους κορυφαίους οργανισμούς στον κλάδο, οι οποίες θα έχουν μακροχρόνιο θετικό αποτύπωμα στην ευρύτερη κοινωνία. Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή της Prodea στη «νέα εποχή του Ελληνικού».

Ο διευθύνων σύμβουλος του CGS κ. Χρήστος Γείτονας δήλωσε: «Το σχολείο του μέλλοντος γίνεται πραγματικότητα όχι μόνο επειδή ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός θα είναι σε πλήρη αρμονία με την εκπαιδευτική του φιλοσοφία, αλλά και επειδή ένα σχολείο στην καρδιά του Ελληνικού θα δημιουργήσει συνέργειες σε πολιτιστικό, αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα».

O διευθύνων σύμβουλος της Prodea κ. Αριστοτέλης Καρυτινός δήλωσε: «Εκκινούμε την παρουσία μας στο μεγάλο project του Ελληνικού, μ’ ένα εμβληματικό έργο υψηλού συμβολισμού: τη δημιουργία ενός σχολείου με καινοτόμο σχεδιασμό, δίνοντας το στίγμα της αναπτυξιακής αντίληψης της Prodea. Πρόκειται για μια επένδυση στη γνώση και το αύριο, με γνώμονα την αειφορία, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της Prodea Ιnvestments».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Oδυσσέας Αθανασίου δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο Ελληνικό το CGS Ellinikon, ένα σχολείο του μέλλοντος που θα δημιουργηθεί στην πόλη του μέλλοντος».

Το CGS Ellinikon αναμένεται να υποδεχτεί τους πρώτους μαθητές και τις μαθήτριές του τον Σεπτέμβριο του 2026.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v