Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε Μπάκο-Καϋμενάκη και Εξάρχου το 31,7% της Intrakat

Την πώληση της συμμετοχής στην Intrakat ανακοίνωσε η Intracom Holdings. Η συμφωνία έκλεισε με τιμή πώλησης 2,95 ευρώ ανά μετοχή. Το σύνολο του τιμήματος φτάνει τα 70,1 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες για νέες μεταβιβάσεις μετοχών της εισηγμένης σε τρίτους επενδυτές.

Σε Μπάκο-Καϋμενάκη και Εξάρχου το 31,7% της Intrakat

Συνέχεια στις μετοχικές εξελίξεις στην Intrakat αναμένεται άμεσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πέραν της πώλησης ποσοστού της τάξης του 31,7% της Intracom Holdings στην εταιρεία Winex Investments Limited, συμφερόντων των εφοπλιστών Δ. Μπάκου, γ. Καϋμενάκη και του Αλ. Εξάρχου, προχωρά η πώληση επιπλέον ποσοστών της εταιρείας σε τρίτους επενδυτές.

Κατά πληροφορίες αναμένεται η πώληση επιπλέον ποσοστού 20%-30% της εισηγμένης κατασκευαστικής εκ μέρους των υπολοίπων βασικών μετόχων της. Υπενθυμίζεται ότι στην Ιntrakat συμμετέχουν ο Δ. Θεοδωρίδης με ποσοστό 12,13%, οι Λ. Λαζαράκης και ο Δ. Στασινόπουλος με 10,10%, ο Πέτρος Σουρέτης με 6,20% και με 8,13% ο Δ. Κούτρας. Σημειώνεται δε πως η Intracom συνεχίζει να διατηρεί ποσοστό της τάξης 5,09%.

Σε κάθε περίπτωση, νέος βασικός μέτοχος της εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας αναδεικνύεται η Winex, εξέλιξη που σηματοδοτεί την επιστροφή των εφοπλιστών Δ. Μπάκου-Γ. Καϋμενάκη στον κλάδο, μετά την έξοδο τους από τον όμιλο Ελλάκτωρ.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA), μέτοχος της INTRAKAT κατά ποσοστό 23,54% και ελέγχουσα συνολικά, δια της θυγατρικής της εταιρείας INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., ποσοστό 36,79% του συνόλου των μετοχών INTRAKAT, γνωστοποιεί, σε συνέχεια της από 30.06.2022 Ανακοίνωσης, την επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεών της με επενδυτές.

Κατόπιν τούτου, συμφωνήθηκε όπως, η INTRACOM HOLDINGS, διατηρούσα στην INTRAKAT ποσοστό συμμετοχής 5,09%, προβεί στις 05/07/2022, μαζί με την INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., στην πώληση του συνόλου των υπόλοιπων μετοχών τους IΝTRAKAT (23.795.107 μετοχές, ποσοστό 31,70%), έναντι τιμής πώλησης € 2,95, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος € 70.195.565,65, στην αγοράστρια «WINEX INVESTMENTS LIMITED», εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη (φωτ) και Εξάρχου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v