Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Σταθόπουλος: Δύσκολο να τιμολογηθεί το ρίσκο στη συγκυρία

Η εξεύρεση ευκαιριών θα είναι πιο δύσκολη αλλά θα υπάρξουν, τόνισε ο πρόεδρος της BC Partners. Οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται ποιοι κυβερνούν, αλλά πως κυβερνούν.

Ν. Σταθόπουλος: Δύσκολο να τιμολογηθεί το ρίσκο στη συγκυρία

Οι αποτιμήσεις θα κινηθούν χαμηλότερα εκτίμησε ο Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners μιλώντας στο συνέδριο του Economist, αποτιμώντας τα δεδομένα στην αγορά με την αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων. Εξήγησε ότι αυτό το βλέπουμε στις δημόσιες αγορές και θα το δούμε και στις ιδιωτικές όπου κινούνται τα private equity funds.

Κοιτάμε για επιχειρήσεις που έχουν πολλά επίπεδα ανάπτυξης σημείωσε.

Είναι δύσκολο να τιμολογηθεί το ρίσκο, τόνισε επικαλούμενος τον πρωτοφανή πληθωρισμό αλλά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δουλειά μας έχει γίνει πιο δύσκολη. Σε ότι αφορά τον κίνδυνο ύφεσης ο Νίκος Σταθόπουλος δήλωσε ότι δεν θέλει να κάνει τέτοιες προβλέψεις, είναι θέμα των οικονομολόγων. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει σημαντική μείωση της ανάπτυξης και εμείς ως επενδυτές πρέπει να δούμε που θα τοποθετηθούμε, είτε αυτό αφορά χώρες είτε εταιρείες. Η εξεύρεση ευκαιριών θα είναι πιο δύσκολη αλλά θα υπάρξουν τέτοιες, σημείωσε.

Αναφορικά με την Ελλάδα κατέγραψε τη μεγάλη αύξηση των ξένων επενδύσεων. Σημείωσε ότι δεν έχει συναλλαγματικό κίνδυνο και διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο κεφάλαιο. Εκτίμησε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η ψηφιοποίηση. Η γραφειοκρατία μειώνεται και αυτό που επίσης χρειάζεται είναι σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα.

Οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται ποιοι κυβερνούν αλλά πως κυβερνούν, επεσήμανε ερωτηθείς για τις επερχόμενες εκλογές επισημαίνοντας τη σημασία της σταθερότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v