Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες «πράσινες» πιστοποιήσεις για την Dimand

Χρυσό βραβείο απέσπασε για το ξενοδοχείο Moxy Athens City και το κτήριο της «Ελευθεροτυπίας». Ποια χαρακτηριστικά συνέβαλαν στην περιβαλλοντική τους αναγνώριση.

Νέες «πράσινες» πιστοποιήσεις για την Dimand

Η Dimand, πιστή στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, εξασφάλισε δύο νέες πράσινες πιστοποιήσεις για σημαντικά κτήριά της που αποτελούν τοπόσημα για την Αθήνα.

Η πρώτη πιστοποίηση αφορά στο 200+1 δωματίων, Moxy Athens City, που το καθιστά το πρώτο πράσινο ξενοδοχείο στην Ελλάδα πιστοποιημένο κατά το διεθνές πρότυπο Leed, στη βαθμίδα Gold, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Είναι το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy Hotels του ομίλου Marriott στην Αθήνα και βρίσκεται στην οδό Σταδίου 65. Πίσω από το σύγχρονο αυτό έργο των 10.210 τ.μ., που ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες, βρίσκονται η Dimand, η Prodea Investments, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η SWOT Hospitality. Η λειτουργική, ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση τόσο του κτηρίου, όσο και της ευρύτερης περιοχής ικανοποιούν τις απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη, αλλά και την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη εντός των αστικών κέντρων.

Το δεύτερο κτήριο που διακρίθηκε με το διεθνές σύστημα αειφόρου ανάπτυξης Leed - και αυτό σε επίπεδο Gold- είναι το κτήριο που φιλοξενούσε την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Πρόκειται για ένα κτήριο 15.170 τ.μ., στον Νέο Κόσμο, επί των οδών Ηλία Ηλιού, Δεινοστράτους, Μίνωος και Πυθέου, το οποίο μεταμορφώθηκε σε έναν υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό και υψηλών προδιαγραφών χώρο γραφείων. Το Value S.A. Office Building είναι ένα εξαώροφο κτίσμα με δυο υπόγεια και δώμα, εντός του αστικού ιστού, το οποίο διαμορφώνεται σε σχήμα «Γάμα». Στον περιβάλλοντα χώρο κυριαρχεί, πλέον, το πράσινο στοιχείο χάρη στο νέο φυτεμένο δώμα του υπογείου, στον καταρράκτη της εισόδου και τα παρτέρια στις όψεις του κτηρίου, προσθήκες που δημιουργούν ένα πιο φυσικό και ευχάριστο περιβάλλον για τους εργαζομένους.

Η Dimand θα συνεχίσει να στοχεύει στην πιστοποίηση των έργων της, κάποια από τα οποία είναι:

  • Ο Πύργος του Πειραιά: ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης της Ελλάδας
  • Το Kaizen Campus: σύγχρονο κτήριο γραφείων στο Μαρούσι
  • Το Syggrou Office Complex: συγκρότημα γραφείων υψηλών προδιαγραφών στην Αθήνα και
  • Το HUB 26: το πρώτο βιοκλιματικό, μεγάλης κλίμακας, business park στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v