Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική συμφωνία Aegean με τη σαουδαραβική ELAF

Αυξάνεται διαρκώς η παρουσία της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας στη Σαουδική Αραβία, αποτυπώνοντας το εντεινόμενο τουριστικό αλλά και επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Με 6+ πτήσεις εβδομαδιαίως από και προς Ριάντ, Τζέντα και αλλού.

Εμπορική συμφωνία Aegean με τη σαουδαραβική ELAF

Εμπορική συμφωνία με τον τουριστικό και επιχειρηματικό όμιλο της Σαουδικής Αραβίας ELAF υπέγραψε η Αegean, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα στις 26 και 27 Ιουλίου. Ειδικότερα, η συμφωνία αφορά την εμπορική εκπροσώπηση της Αegean στη Σαουδική Αραβία, όπου επενδύει η ελληνική αεροπορική εταιρεία από το 2015, επιχειρώντας με τακτικές πτήσεις και αυξάνοντας σταδιακά την παρουσία της.

Σημειώνεται ότι η Αegean διασυνδέει την Ελλάδα με τη Σαουδική Αραβία πραγματοποιώντας τακτικές πτήσεις από και προς Αθήνα, Ριάντ και Τζέντα. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρεί με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Τζέντα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς το Ριάντ τη θερινή περίοδο.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν αναφορικά με την εν λόγω συμρφωνία, η Αegean εξέφρασε την πρόθεσή της να αυξήσει τον αριθμό των προγραμματισμένων πτήσεων τόσο προς Τζέντα όσο και προς Ριάντ, μετά και την παραλαβή επιπλέον νέων αεροσκαφών AIRBUSneo 320 και 321, προσθέτοντας και πρωινό δρομολόγιο στο Ριάντ, καθώς να διευρύνει ακόμη περισσότερο την περίοδο εξυπηρέτησης των δρομολογίων από και προς τις δύο πρωτεύουσες και να προχωρήσει στην προσθήκη ακόμη ενός προορισμού, συνδέοντας την Αθήνα με το Νταμάμ.

Η κίνηση από και προς Σαουδική Αραβία καταγράφει ανοδική τάση τα τελευταία χρόνια, αποτυπώνοντας το εντεινόμενο τουριστικό αλλά και επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Η Αegean με το δίκτυό της έχει ήδη αυξήσει την παρουσία της κατά 25% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v