Η πλατφόρμα In the Loop παρούσα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Αποτελεί πρωτοβουλία του ομίλου Πλαστικά Θράκης. Στόχος της συμμετοχής της η μείωση του περιβαλοντικού αποτυπώματος και η προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Η πλατφόρμα In the Loop παρούσα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Η πλατφόρμα κυκλικής οικονομίας In the Loop, μία πρωτοβουλία του ομίλου Πλαστικά Θράκης συνεχίζει και φέτος τις δράσεις που εγκαινιάστηκαν πέρυσι σε συνεργασία με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πλατφόρμα In the Loop προωθεί τη συνεργασία εταιρειών, brands, δημόσιων φορέων, περιβαλλοντολογικών οργανώσεων και καταναλωτών, παρέχοντας βιώσιμα προϊόντα και επαναχρησιμοποιήσιμες λύσεις, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και εξειδικευμένα συστήματα ανακύκλωσης κλειστού και ελεγχόμενου κύκλου. Ήδη, πάνω από 120 μεγάλες ελληνικές εταιρείες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία In the Loop, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η κυκλική οικονομία γίνεται πράξη και στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συγκεντρώθηκαν για ανακύκλωση μέσω του In the Loop, πάνω από 1000 κιλά χρησιμοποιημένων πλαστικών προϊόντων που ήταν απαραίτητα για την ασφαλή και άρτια διεξαγωγή του αγώνα, όπως το ειδικό δίχτυ σήμανσης που έθετε τα όρια σε σχεδόν 300 χιλιόμετρα των ειδικών διαδρομών. Επίσης, συλλέχθηκαν όλα τα πλαστικά απόβλητα, κυρίως κυπελάκια και μπουκάλια, τόσο στο service park της Λαμίας όσο και στα περίπτερα στην Πλατεία Συντάγματος. Από την ανακύκλωση των υλικών που συγκεντρώθηκαν έχουν παραχθεί νέα βιώσιμα προϊόντα, τα οποία μεταξύ άλλων καλύπτουν τις ανάγκες και του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Αξιοσημείωτο γεγονός, ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας η οποία δίνει μεγάλη βαρύτητα στη λήψη μέτρων για την πρόληψη και την αποφυγή περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, αποτέλεσε και η επιβράβευση με την «Πιστοποίηση 2 Αστέρων» η οποία απονεμήθηκε στη διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής πιστοποίησης, το οποίο εφαρμόζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και αξιολογεί 13 διαφορετικούς περιβαλλοντικούς τομείς κάθε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (WRC).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v