Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Αύξηση 32,4% στις πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda) ανήλθαν σε 7,9 εκατ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσια από αυτά του 2021, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 3,2 εκατ.

Μοτοδυναμική: Αύξηση 32,4% στις πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο

Με ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2022 για την Μοτοδυναμική.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 32,4% και ανήλθαν στα 57,8 εκατ.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda) ανήλθαν σε 7,9 εκατ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσια από αυτά του 2021 ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 3,2 εκατ., όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχαν παρουσιάσει ζημία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha) διατήρησαν την θετική τους πορεία, χωρίς να έχουν ομαλοποιηθεί ακόμα τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρουσιάζοντας αύξηση 18% στα 34 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχη εικόνα και για τις πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσιάζοντας αύξηση 27,7% στα 13,1 εκατ. ευρώ, σε μια αγορά που παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο το α’ εξάμηνο του 2022.

Θεαματική η ανάκαμψη στην δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 11,3 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 144,9% σε σχέση με πέρυσι.

Οι θετικές λειτουργικές χρηματοροές χρηματοδότησαν εν μέρει την αύξηση του στόλου της Sixt, με το υπόλοιπο να προέρχεται από δανεισμό.

Έτσι ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου αυξήθηκε κατά 7 εκατ. ευρώ στα 17,3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v