Γιάννης Εμίρης (Alpha): Αδιαμφισβήτητη η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας

Εχέγγυο για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου η υπερκάλυψη της έκδοσης του ομολόγου της CPLP Shipping, τόνισε ο Γ. Εμίρης της Alpha Bank. Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος η τράπεζα

Γιάννης Εμίρης (Alpha): Αδιαμφισβήτητη η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας

Η Αlpha Bank, ως Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος της Δημόσιας Προσφοράς για την εισαγωγή των ομολογιών της εταιρείας CPLP, συνέβαλε καθοριστικά στην υπερκάλυψη, κατά 3,6 φορές, της έκδοσης ομολόγων της CPLP Shipping Holdings PLC στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η στήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής επιχειρηματικότητας αποτελεί προτεραιότητα για την Alpha Bank, όπως καταδεικνύουν, τόσο η ενίσχυση του επιχειρηματικού δανειακού χαρτοφυλακίου της, επαναφέροντας την Τράπεζα στην πρώτη θέση των επιχειρηματικών χορηγήσεων, όσο και ο πρωταγωνιστικός της ρόλος σε όλες τις πρόσφατες εκδόσεις ομολόγων που προσέγγισαν στη διετία τα Ευρώ 2 δισ.

Η έκδοση χαρακτηρίστηκε από σημαντική επιτυχία με συμμετοχή περισσότερων από 7.200 επενδυτών, συγκεντρώνοντας συνολική έγκυρη ζήτηση ύψους Ευρώ 359,6 εκατ., υπερκαλύπτοντας, με αυτό τον τρόπο, το ποσό έκδοσης κατά 3,6 φορές, ενώ η όλη διαδικασία υποστηρίχθηκε ενεργά και αποτελεσματικά από την Alpha Bank.

Το «παρών» στην έναρξη της διαπραγμάτευσης των ομολογιών της CPLP Shipping Holdings PLC στο Χ.Α., με εγγυήτρια την Capital Product Partners έδωσε ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, κ. Γιάννης Εμίρης, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Η Alpha Bank, η Τράπεζα που πρωτοστάτησε στο άνοιγμα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις της χώρας μας, συνεχίζει ενεργά να υποστηρίζει την ποντοπόρο ελληνική ναυτιλία στην άντληση χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της. Όπως και τον Νοέμβριο του 2021, είμαστε υπερήφανοι που, σε μία καθόλα απαιτητική συγκυρία για τις διεθνείς αγορές, ως Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος, καταφέραμε να διαδραματίσουμε κρίσιμο ρόλο και στην υπερκάλυψη της δεύτερης κατά σειρά έκδοσης ομολογιών της CPLP, η οποία αποτελεί άλλο ένα εχέγγυο για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου. Η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας, όπως πιστοποιεί και η εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού, είναι αδιαμφισβήτητη, και εμείς, στην Alpha Bank, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του κλάδου, υποστηρίζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές του».

Η Alpha Bank οδηγός των εξελίξεων στις ναυτιλιακές εκδόσεις ομολόγων

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά έκδοση ομολόγου από τη CPLP Shipping Holdings PLC, καθώς είχε προηγηθεί αντίστοιχη έκδοση τον Νοέμβριο του 2021, με υπερκάλυψη του αρχικού ποσού κατά 5,34 φορές.

Κοινό σημείο των δύο εκδόσεων, είναι η συμμετοχή της Alpha Bank ως Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος, γεγονός που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ευρύτερου πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραματίζει το τελευταίο διάστημα η Τράπεζα στις εκδόσεις ομολόγων ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v