Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαλαματίνα: Δικαστική απόφαση έκρινε παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Η απεργία έχει προκηρυχθεί παρανόμως, χωρίς να έχουν ληφθεί νόμιμες αποφάσεις από τα καταστατικά όργανα των εργαζομένων, αποφάνθηκε σύμφωνα με την εταιρία το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Μαλαματίνα: Δικαστική απόφαση έκρινε παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Με τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κρίθηκε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν συγκεκριμένοι συνδικαλιστές στην εταιρική εγκατάσταση της «ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε.Β.Ε.» στο Καλοχώρι, έχουν προκηρυχθεί παρανόμως, ερήμην των μελών τους και χωρίς να έχουν ληφθεί νόμιμες αποφάσεις από τα καταστατικά όργανά τους.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οινοποιία, «η απόφαση αυτή δικαιώνει τις θέσεις της εταιρίας και εκθέτει τη συμπεριφορά ομάδας συνδικαλιστών οι οποίοι, με τη συνδρομή άσχετων τρίτων προσώπων, παρανόμως κρατούν αποκλεισμένη τη μονάδα εδώ και δύο εβδομάδες, απαγορεύοντας την είσοδο σε όσους εργαζόμενους δεν συντάσσονται με τις απόψεις τους και επιθυμούν να εργαστούν.

Η Διοίκηση της «ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε.Β.Ε.» επιφυλάσσεται να διασφαλίσει με κάθε νόμιμο τρόπο, τόσο τα δικαιώματα των μετόχων της, όσο και το μακροπρόθεσμο συμφέρον της ιστορικής επιχείρησης και των εργαζομένων της, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης 

«Πλέον και με δεύτερη απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης νόμιμες οι  απεργίες που αποφασίζει  η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», επισημαίνει από την πλευρά του το Σωματείο των Εργαζομένων.

Οπως αναφέρει, «απορριπτέοι τυγχάνουν οι ισχυρισμοί του εργοδότη:

1) Περί καταχρηστικότητας  της απεργίας, 2) Περί παρακώλυσης του δικαιώματος εργασίας των μη απεργών, 3) Περί μη ορισμού προσωπικού ασφαλείας, 4) Περί καταχρηστικής ασκήσεως δικαιώματος απεργίας, 5) Περί απαγορεύσεως απεργίας στο μέλλον, 6) Περί κηρύξεως της πραγματοποιθείσας απεργίας ως παράνομης.

Πλέον μετά και την απόφαση 10643/2022 ελπίζουμε η εργοδοσία να μάθει τι σημαίνει σεβασμός στο Σύνταγμα και το Κράτος. Σημειωτέον  ότι πλέον αποτελεί απόλυτο δεδικασμένο ότι οι απεργίες μας είναι απολύτως νόμιμες αφού το αιτήματα και η διαδικασία τους έχουν κριθεί ως τυπικά και ουσιαστικά σωστές, καλύπτοντας μη καταχρηστικό σκοπό.

Επιφυλασσόμενοι λοιπόν για νέες μάχες και νέες νίκες εις βάρος της αυθαιρετούσας και καταχρηστικώς δρώσας εργοδοσίας, συνεχίζουμε νόμιμα των απεργιακό και δικαστικό μας αγώνα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v