Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eπίσημη πρώτη του Νίκου Λαβίδα στην ΑΒ Βασιλόπουλος

Την ερχόμενη Δευτέρα αναλαμβάνει τελικά τα ηνία της ΑΒ Βασιλόπουλος ο Νίκος Λαβίδας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την αλυσίδα και την αγορά. Η πρώτη εβδομάδα ενημέρωσης και τα milestones.

Eπίσημη πρώτη του Νίκου Λαβίδα στην ΑΒ Βασιλόπουλος

Την ερχόμενη Δευτέρα, και όχι αύριο Σάββατο 20 Αυγούστου όπως είχε ανακοινωθεί επισήμως, αναλαμβάνει τελικά τα ηνία της ΑΒ Βασιλόπουλος ο Νίκος Λαβίδας.

Ο νέος Brand President της αλυσίδας αποτελεί τον πέμπτο, μέσα στην τελευταία 11ετία, επικεφαλής στην ΑΒ και μένει να αποδείξει ότι για αυτόν η συγκεκριμένη καρέκλα δεν θα αποβεί ηλεκτρική.

Βέβαια η τοποθέτηση του έρχεται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο όχι μόνο για την αγορά που πιέζεται ασφυκτικά από τη μείωση της κατανάλωσης αλλά και για την αλυσίδα. Το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων μπορεί τους τελευταίους μήνες να καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε αξία, -αυτό οφείλεται στον πληθωρισμό και στις ανατιμήσεις-, ωστόσο οι πωλήσεις σε όγκο υποχωρούν από τις αρχές του έτους σημαντικά. Μοναδική εξαίρεση, σύμφωνα με πηγές της αγοράς αποτελεί ο Ιούλιος όπου η αγορά έπιασε τα μεγέθη του Ιουλίου του 2021, κάτι που αποδίδεται στο αυξημένο τουριστικό ρεύμα.

Από την άλλη πλευρά η ΑΒ Βασιλόπουλος, ο ελληνικός βραχίονας του Βέλγο-Ολλανδικού ομίλου Ahold-Delhaize, που από το 2016 και μετά προσπαθεί, ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής, να βρει τον βηματισμό της έχει χάσει μερίδια και καταναλωτές με αποτέλεσμα να έχει υποχωρήσει στη νούμερο 3 θέση του κλάδου πίσω από τον Σκλαβενίτη και τη Lidl βάσει όγκου πωλήσεων. Σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος το τελευταίο διάστημα η αλυσίδα έχει προχωρήσει σε μπαράζ προσφορών και διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων franchise.

Εκτός από τις εξωγενείς δυσκολίες, -μείωση της κατανάλωσης, περιορισμό διαθέσιμου εισοδήματος- ο κ. Λαβίδας έχει να αντιμετωπίσει και την κρίση στους κόλπους της αλυσίδας, λόγω των καρατομήσεων υψηλόβαθμων στελεχών της. Τους τελευταίους μήνες καθαιρέθηκαν και αποπέφθηκαν ουκ ολίγα στελέχη.

Ο τελευταίος κύκλος αποχωρήσεων έκλεισε με την έξοδο προ ολίγων εβδομάδων του επικεφαλής του τομέα business development ενώ μέχρι το τέλος του έτους αποχωρεί και ο επικεφαλής του ΙΤ. Από αυτούς που παρέμειναν στη διοικητική ομάδα, κάποιοι αναβαθμίστηκαν αναλαμβάνοντας μέσω συγχώνευσης διευρυμένο ρόλο και κάποιοι άλλοι θα ενημερώνουν, εκτός από τον κ. Λαβίδα, και τα κεντρικά.

Επισπροσθέτως ο κ. Λαβίδας, για τον οποίο η ερχόμενη εβδομάδα είναι περίοδος ενημέρωσης όπως είπε στο Euro2dy.gr, πρέπει να πετύχει τα milestones που έχουν τεθεί από τους βασικούς μετόχους, που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα τεκταινόμενα της ΑΒ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v