Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρχεία του ΔΕΣΦΑ έβγαλαν στο dark web οι χάκερ

Κινητοποίηση στον Διαχειριστή μετά τη διαρροή δεδομένων. Δεν δέχτηκε να πληρώσει λύτρα στους χάκερ. Επέμβαση και των ελληνικών αρχών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Αρχεία του ΔΕΣΦΑ έβγαλαν στο dark web οι χάκερ

Υπ’ ατμόν βρίσκεται ο ΔΕΣΦΑ. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του Euro2day.gr, η ομάδα χάκερ Ragnar_Locker δημοσιοποίησε τελικά στον σκοτεινό ιστό τα αρχεία που κατάφερε να αποσπάσει από τον Διαχειριστή κατά την κυβερνοεπίθεση που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Τι περιλαμβάνουν τα αρχεία αυτά και πόσο σοβαρό θα αποδειχθεί το πρόβλημα για τον ΔΕΣΦΑ από τη δημοσιοποίησή τους είναι κάτι το οποίο ερευνούν αυτή τη στιγμή η αρμόδια ομάδα εμπειρογνωμόνων σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Για τη διαρροή των δεδομένων του Διαχειριστή είχε γράψει το Euro2day.gr. Μάλιστα η συγκεκριμένη ομάδα είχε ενημερώσει τον ΔΕΣΦΑ με αναρτήσεις της στο τουίτερ και το dark web, περιγράφοντας τα κλεμμένα αρχεία. Είχε δώσει προθεσμία στον ΔΕΣΦΑ να απαντήσει και να πληρώσει προκειμένου να μη συμβεί αυτό, αλλά ο Διαχειριστής εξαρχής είχε διαμηνύσει ότι «δεν συζητά με κυβερνοεγκληματίες».

Τώρα με τη δημοσιοποίησή τους η κυβερνοεπίθεση λαμβάνει χαρακτήρα εγκλήματος, οπότε επενέβησαν οι αρμόδιες ελληνικές αρχές. Κρίσιμο παραμένει ακόμη αν η προκλητική «απάντηση» της ομάδας χάκερ Ragnar_Locker, μετά τη σθεναρή στάση του ΔΕΣΦΑ, θα έχει συνέχεια με πιο αποφασιστικό «χτύπημα», που θα περιλαμβάνει το εθνικό δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου.

Γι’ αυτό και έχει «σηκώσει μανίκια» το βαρύ πυροβολικό των εξειδικευμένων συμβούλων και τεχνικών που έχει επιστρατεύσει ο Διαχειριστής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v