Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ): Τον Οκτώβριο αποφάσεις για επιπλέον διανομή μερίσματος

Έγκριση για διανομή 0,28 ευρώ ανά μετοχή από τη γ.σ. των μετόχων. Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την απόφαση έκτακτης διανομής κερδών. Δεν θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Τρ. Αττικής η εταιρεία.

Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ): Τον Οκτώβριο αποφάσεις για επιπλέον διανομή μερίσματος

Την έγκριση διανομής μερίσματος ύψους 0,28 ευρώ ανά μετοχή έδωσε πριν από λίγο η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, με τη διοίκηση να αναφέρει πως εξετάζεται η διανομή επιπλέον μερίσματος σε δεύτερο χρόνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Χ. Σαχίνη, ενδεχομένως έως τον Οκτώβριο να έχει αποφασιστεί η επιπλέον διανομή κερδών προς τους μετόχους, εφόσον προηγουμένως έχουν συνυπολογιστεί οι παράμετροι κόστους και προγραμματισμένων επενδύσεων.

Ο κ. Σαχίνης επισήμανε πως στην «άσκηση» υπολογισμού συνυπολογίζεται τόσο η αύξηση του κόστους υλικών και χρήματος που επηρεάζουν το εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας που αγγίζει το 1,6 δισ. ευρώ όσο και από την ενδεχόμενη αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση της ΕYΔΑΠ έχει αναφέρει πως για το 2022 δεν θα υπάρξουν αυξήσεις τιμολογίων και πως αντιθέτως επιχειρείται η μείωση του λειτουργικού κόστους για την εξυπηρέτηση σταθερών τιμολογίων. Ωστόσο, η εταιρεία αναμένει τη ρυθμιστική αρχή και το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο -που θα βασίζεται στην ευρωπαϊκή οδηγία για τη διαχείριση του νερού- προκειμένου να καθορίσει στο μέλλον την τιμολόγηση των υπηρεσιών της.

Πέραν των παραπάνω, η διοίκηση της εταιρείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχου, ανάφερε πως δεν θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Τρ. Αττικής, στην οποία διαθέτει μικρό ποσοστό μετοχών (78.000 μετοχές), εκτιμώντας πως ως επένδυση έχει απομειωθεί, ενώ παραλλήλως βρίσκεται πέραν της περιμέτρου των βασικών δραστηριοτήτων της ΕYΔΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v