Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrum: Στο σχήμα SMER, Λασκαρίδη και Brown περνούν 72 ξενοδοχεία

Η κοινοπραξία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να αναδειχτεί προτιμητέος επενδυτής για το πακέτο Tethys που περιλαμβάνει δάνειακά ανοίγματα 69 ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Intrum: Στο σχήμα SMER, Λασκαρίδη και Brown περνούν 72 ξενοδοχεία

Πρόταση στους ομολογιούχους της τιτλοποίησης με προτιμημένο επενδυτή την κοινοπραξία του fund SMER του Νίκου Καραμούζη, εταιρείας του εφοπλιστή Θανάση Λασκαρίδη και του ισραηλινού ομίλου Brown σχήμα αναμένεται να καταθέσει προς έγκριση η Intrum Hellas, με στόχο την πώληση του πακέτου Tethys.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η έγκριση αναμένεται να δοθεί την επόμενη εβδομάδα και η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα γίνει εντός 3-4 μηνών.

Το πακέτο αποτελείται από 72 ξενοδοχεία που αποτελούν ενέχυρα 69 εταιρειών του κλάδου με δανειακά ανοίγματα στην περιοχή των 250 εκατ ευρώ. Τα ξενοδοχεία είναι 5στερα και 4στερα και βρίσκονται σε Μύκονο, Κρήτη, Κουφονήσι, Κω, Νάξο, Χαλκιδική, αλλά και στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Οι συνολικές κλίνες φθάνουν τις 4.000.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για το πρώτο πακέτο πώλησης ξενοδοχείων που βγήκε στην ελληνική αγορά και σύμφωνα με πηγές η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από ισχυρούς ομίλους του κλάδου αποδεικνύει τις υψηλές υπεραξίες που υπόσχονται οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες δεδομένης της ιδιαίτερης αυξητικής πορείας του ελληνικού τουρισμού.

Ο προτιμητέος επενδυτής θα προχωρήσει μετά την απόκτηση του project Tethys σε ανάπτυξη και αναμόρφωση των ξενοδοχειακών μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v