Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου η έναρξη του buyback της ΔΕΗ

Τι προβλέπει η σχετική πρόταση της διοίκησης της ΔΕΗ που εγκρίθηκε από έκτακτη γενική συνέλευση, στις αρχές Αυγούστου. Τι είπε ο CEO Γιώργος Στάσσης για το σχέδιο επέκτασης στο εξωτερικό και συγκεκριμένα για εξαγορές στη Ρουμανία.

Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου η έναρξη του buyback της ΔΕΗ

Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών από τη ΔΕΗ, ενώ η εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της εκτός συνόρων με κινήσεις εξαγορών, αρχής γενομένης από τη Ρουμανία.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔEΗ Γιώργος Στάσσης, συνομιλώντας χθες με αναλυτές στο conference call, που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου, ανακοίνωσε ότι το buyback θα ξεκινήσει στις 20-30 Σεπτεμβρίου. Η σχετική πρόταση της διοίκησης της ΔEΗ εγκρίθηκε από έκτακτη γενική συνέλευση στις αρχές Αυγούστου και προβλέπει την αγορά ιδίων μετοχών έως και το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης. Η διάρκεια του προγράμματος είναι έως και 24 μήνες. Το εύρος τιμών που ορίστηκε είναι κατ’ ελάχιστον τα 2,48 ευρώ και κατ’ ανώτερο τα 17 ευρώ ανά μετοχή. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από ελεύθερες ταμειακές ροές και άλλα κεφάλαια της εταιρείας και όχι από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και κεφάλαια που έχουν δεσμευτεί για άλλους σκοπούς.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση της ΔEΗ στο εξωτερικό, ο κ. Στάσσης έκανε γνωστό ότι στους επόμενους μήνες πιθανόν να γίνουν ανακοινώσεις για εξαγορές στη Ρουμανία, χωρίς να δίδονται άλλες λεπτομέρειες.

Ο μάνατζερ της ΔEΗ χαρακτήρισε «καλό» το β’ τρίμηνο για την εταιρεία από άποψη αποτελεσμάτων, ωστόσο, επισήμανε τη μεγάλη αβεβαιότητα που διατρέχει τις αγορές. Όπως είπε, σχεδιασμοί αλλάζουν μέρα με τη μέρα και οι αναπροσαρμογές είναι αναπόφευκτες. Η ΔEΗ, σε αυτή τη συγκυρία, βρέθηκε με ισχυρή ρευστότητα που της επιτρέπει να αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις, υπογράμμισε ο κ. Στάσσης.

Αναφορά έκανε και στη νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας το χθεσινό ρεπορτάζ του Euro2day.gr, σύμφωνα με το οποίο θα αρχίσει να δίνει περιορισμένη ισχύ στο Σύστημα από τον Οκτώβριο. Η μονάδα βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και στο β’ 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η έναυση με λιγνίτη, ενώ προηγήθηκε τον Ιούλιο η έναυση με ντίζελ. Η εμπορική λειτουργία της Πτολεμαΐδα V προβλέπεται για τον Ιανουάριο του 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v