Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικτίνος: Υποχώρηση επιδόσεων λόγω Κίνας και ενέργειας

Οι πωλήσεις υποχώρησαν από τα 19,47 στα 16,74 εκατ. και το EBITDA από τα 5,7 στα 2,49 εκατ. ευρώ.

Ικτίνος: Υποχώρηση επιδόσεων λόγω Κίνας και ενέργειας

Σε υποχώρηση των οικονομικών της επιδόσεων υποχρεώθηκε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο η Ικτίνος Μάρμαρα, επηρεαζόμενη από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην Κίνα (τη μεγαλύτερη αγορά των ελληνικών μαρμάρων) αλλά και από τις γνωστές εξελίξεις στην ενέργεια και στα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν από τα 19,47 στα 16,74 εκατ. (παρά τη στροφή της εισηγμένης προς άλλες διεθνείς αγορές, με μείωση της εξάρτησης από την Κίνα), το EBITDA από τα 5,7 στα 2,49 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη από τα 2,93 εκατ. στα 35 χιλ. ευρώ.

Πάντως, η εισηγμένη στον τομέα των μισθώσεων προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω μισθώσεις:

  • Μίσθωση Λατομείων Μποσκοψίου Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη (23 και 92 στρ.) (γκρι μάρμαρο με κόκκινα νερά).
  • Μισθώσεις δύο Λατομείων στην περιοχή Αγ. Πέτρος Βώλακα του δήμου Κ. Νευροκοπίου 195 στρ. σύνολο. Δολομιτικό μάρμαρο με κατακόρυφα νερά.
  • Μίσθωση στην περιοχή Βώλακα - έγκριση ΜΠΕ νότιας επέκτασης: Πρόκειται για το Λατομείο 35,312 στρ. που βρίσκεται Νότια του Υφιστάμενου λατομείου μας στον Βώλακα.

Επίσης, την 1η Ιουλίου η Ικτίνoς πήρε έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη μίσθωση στην περιοχή Βώλακα Λεπτοκαρυές, επέκταση υπόγεια 100 στρ. του υφιστάμενου λατομείου μας κατόπιν της τροποποίησης του προστατευτικού δάσους και προβλέπεται ότι θα υπογραφεί η μίσθωση μέχρι τον Οκτώβριο του 2022.

Τέλος, αναμένεται ως το τέλος Σεπτεμβρίου να υπογραφεί η νέα μίσθωση λατομείου στην περιοχή Μαντριά του δήμου Προσοτσάνης 50 στρ. (Δολομιτικό μάρμαρο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v