Σημαντική διάκριση για το τμήμα μαστογραφίας του «Μητέρα»

Επιλέχθηκε ως ένα από τα 10 κέντρα στην Ευρώπη, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα υποτροφιών για την εκπαίδευση ακτινολόγων στην απεικόνιση του μαστού. Τι δήλωσε η διευθύντρια του τμήματος, κα Αλεξάνδρας Αθανασίου.

Σημαντική διάκριση για το τμήμα μαστογραφίας του «Μητέρα»

Το τμήμα απεικόνισης μαστού του «Μητέρα», επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας (ESR) και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (EUSOBI), ως ένα από τα 10 κέντρα στην Ευρώπη, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα υποτροφιών για την εκπαίδευση ακτινολόγων στην απεικόνιση του μαστού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια του τρίμηνου εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε όλες τις νεότερες πρακτικές στην απεικόνιση του μαστού, υπό την εποπτεία της Δρ. Αλεξάνδρας Αθανασίου, Διευθύντρια τμήματος απεικόνισης μαστού του «Μητέρα», η οποία διαθέτει μεγάλη ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, οι νέοι ακτινολόγοι θα εξοικειωθούν με εξειδικευμένες τεχνικές που εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία στο Τμήμα, όπως τη ψηφιακή τομοσύνθεση, τη ψηφιακή μαστογραφία με σκιαγραφικό, εξειδικευμένες επεμβατικές πράξεις, ενώ θα γνωρίσουν προηγμένης τεχνολογίας προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που υιοθετεί το τμήμα με στόχο την αρτιότερη φροντίδα του ασθενούς. Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους, θα συμμετέχουν στο ογκολογικό συμβούλιο του «Μητέρα», όπου διεπιστημονικά αποφασίζεται η κατάλληλη θεραπεία για κάθε ασθενή.

Τα κριτήρια του συστήματος αξιολόγησης του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, για την επιλογή του τμήματος απεικόνισης μαστού του «Μητέρα», βασίστηκαν στην πολυετή εμπειρία και την άρτια οργάνωση του τμήματος, στον αριθμό των εξετάσεων που διενεργούνται σε ετήσια βάση, στη διαθεσιμότητα όλων των απεικονιστικών και επεμβατικών τεχνικών που αφορούν τις παθολογίες του μαστού, καθώς και στη διεπιστημονική συνεργασία διάφορων ειδικοτήτων, με στόχο την ασφαλή και αξιόπιστη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Επιπλέον, η διενέργεια του ογκολογικού συμβουλίου του «Μητέρα» σε τακτική βάση, αποτέλεσε ένα ακόμη κριτήριο επιλογής του Τμήματος.

Η Δρ. Αλεξάνδρα Αθανασίου, Διευθύντρια Τμήματος Απεικόνισης Μαστού του «Μητέρα» και Μέλος του Executive Board Of European Society of Breast Imaging, τονίζει:

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που το τμήμα απεικόνισης μαστού του «Μητέρα», επιλέγεται για 3η συνεχόμενη χρονιά, ως ένα από τα δέκα κορυφαία εκπαιδευτικά κέντρα στην Ευρώπη για την μετεκπαίδευση ακτινολόγων στην απεικόνιση του μαστού. Ο συνδυασμός της μακροχρόνιας εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Τμήματος με τον πολύ μεγάλο αριθμό παρακολούθησης των ασθενών μας κλινικά, αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του Τμήματος, που το καθιστά σημείο αναφοράς για τη χώρα μας.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v