Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cenergy: Στα 4 ευρώ αποτιμά τη μετοχή η Εθνική Χρηματιστηριακή

Θεωρεί ότι είναι ένας από τους λίγους παγκόσμιους παίκτες που είναι καλά τοποθετημένοι έναντι της πραγματοποιούμενης ενεργειακής μετάβασης, η οποία είναι αποτέλεσμα τόσο της κλιματικής αλλαγής όσο και των ζητημάτων ενεργειακής επάρκειας.

Cenergy: Στα 4 ευρώ αποτιμά τη μετοχή η Εθνική Χρηματιστηριακή

Στα 4 ευρώ αποτιμά τη μετοχή της Cenergy η Εθνική Χρηματιστηριακή (NBG Securities), με βάση χθεσινή της έκθεση για τον εισηγμένο Όμιλο. 

Ο γνωστός Οίκος θεωρεί τη Cenergy ως έναν από τους λίγους παγκόσμιους παίκτες που είναι καλά τοποθετημένοι έναντι της πραγματοποιούμενης ενεργειακής μετάβασης, η οποία είναι αποτέλεσμα τόσο της κλιματικής αλλαγής όσο, τελευταία, λόγω και των ζητημάτων ενεργειακής επάρκειας (βλέπε εξελίξεις μετά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας).

Ειδικότερα, για την περίοδο 2021-2026, η Εθνική Χρηματιστηριακή προβλέπει για τη Cenergy:

  • Μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 10% στον κύκλο εργασιών και στο τέλος της εξεταζόμενης περιόδου, το 72% των πωλήσεων θα προέρχεται από τα Ελληνικά Καλώδια και το υπόλοιπο 28% από τα Σωληνουργεία Κορίνθου. 
  • Μέσο περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA (aEBITDA/πωλήσεις) στο 10% επί του κύκλου εργασιών.

Με βάση τις συγκεκριμένες προβλέψεις, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου από το 1,054 δισ. ευρώ του 2021 θα αυξηθεί φέτος στο 1,237 δισ. και θα φτάσει στο 1,67 δισ. ευρώ το 2026. Επίσης, το προσαρμοσμένο EBITDA από 104 εκατ. ευρώ το 2021 θα διαμορφωθεί φέτος στα 123 εκατ. ευρώ και θα εκτιναχθεί το 2026 στα 183 εκατ. ευρώ.

  • Υγιή παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών που θα λειτουργήσει στη βελτίωση (αποκλιμάκωση) του δείκτη «καθαρού χρέους προς EBITDA».

H τιμή-στόχος των 4 ευρώ που «δίνει» για τη Cenergy η Εθνική Χρηματιστηριακή είναι σαφώς υψηλότερη από την τρέχουσα αποτίμηση του τίτλου στο ταμπλό του ΧΑ (2,71 ευρώ στις 8/9/2022), με την Εθνική να πιστεύει ότι η συγκεκριμένη μετοχή θα υπεραποδώσει έναντι της αγοράς (σύσταση Outperform).  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v