Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oliver Bate (Allianz): Ψήφος εμπιστοσύνης σε ελληνική οικονομία και ασφαλιστική αγορά

Ο CEO του γερμανικού ομίλου έθεσε ως στόχο για το νέο σχήμα που θα προκύψει από τη συγχώνευση Allianz και Ευρωπαϊκής Πίστης να κατακτήσει την πρώτη θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Oliver Bate (Allianz): Ψήφος εμπιστοσύνης σε ελληνική οικονομία και ασφαλιστική αγορά

Την εμπιστοσύνη του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του πολυεθνικού Ομίλου Allianz Oliver Bate (Μπέτε) σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, που ως θέμα είχε την επόμενη μέρα από την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Ο CEO του γερμανικού ομίλου έθεσε ως στόχο για το νέο σχήμα που θα προκύψει από τη συγχώνευση Allianz και Ευρωπαϊκής Πίστης να κατακτήσει την πρώτη θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά (ηγείται ήδη στις γενικές καλύψεις), τονίζοντας ωστόσο πως «πρώτο μέλημά μας είναι να γίνουμε η καλύτερη εταιρεία και όχι η μεγαλύτερη».

Εξέφρασε την έντονη υποστήριξή του στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη, λέγοντας πως η συγκεκριμένη εταιρεία και ο τρόπος φιλοσοφίας-λειτουργίας της αποτέλεσαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, προκειμένου ο μεγαλύτερος διεθνής ασφαλιστικός όμιλος να επιδιώξει να αποκτήσει ανάλογη θέση και στην ελληνική αγορά.

Επιπρόσθετα, τόσο ο CEO της Allianz όσο και ο διευθύνων σύμβουλος του σχήματος Allianz Hellas-Ευρωπαϊκής Πίστης Χρήστος Γεωργακόπουλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων σημείωσαν:

• Το σχήμα Alianz Hellas-Ευρωπαϊκής Πίστης ήδη δουλεύει σαν να ήταν ήδη ενοποιημένο.

• Αυτή την περίοδο, σκοπός τους είναι να τεθούν οι βάσεις προκειμένου το ενιαίο σχήμα να κατακτήσει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά μέσα από τη λειτουργική του ανάπτυξη, αλλά στο ενδεχόμενο μιας νέας εξαγοράς ισχύει το «ποτέ μη λες ποτέ».

• Η εταιρεία προτιμά να διαθέτει ένα δίκτυο 7.500 συνεργατών από το να περιμένει την ανάπτυξή της μέσα από τη συνεργασία με μία τράπεζα. Δεν είναι εναντίον των συνεργασιών με τράπεζες, αλλά προτιμούν να μην εξαρτώνται από αυτές.

• O Όμιλος έχει ήδη προχωρήσει σε επαφές με την κυβέρνηση, στο πλαίσιο των οποίων επισημάνθηκε ότι η χαμηλή διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης πλήττει κυρίως τα συμφέροντα των πλέον αδύναμων οικονομικά Ελλήνων και ότι δεν έχει προβλεφθεί ρεαλιστική απάντηση στο ενδεχόμενο μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής.

• Η θέσπιση φορολογικών κινήτρων όχι μόνο θα οδηγούσε στην ανάπτυξη της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς, αλλά -πράγμα που αποδεικνύεται εύκολα- θα συνεισέφερε θετικά και στο δημοσιονομικό μέτωπο. Απλά, η κυβέρνηση διστάζει να λάβει ανάλογης φύσεως μέτρα, φοβούμενη το πολιτικό κόστος από την αντιπολίτευση που αντιδρά.

Η ανακοίνωση

Με την εξαγορά της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη από την Allianz SE, διαμορφώνεται μία νέα, ηγετική δύναμη στον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο, αναδεικνύοντας την πίστη της Allianz στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς. Allianz και Ευρωπαϊκή Πίστη δημιουργούν τη Νο 1 ασφαλιστική εταιρία στις Γενικές Ασφαλίσεις και την 5η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό και με το μήνυμα «Μαζί, σε μία νέα πορεία ανάπτυξης» πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, εκδηλώσεις για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες των δύο εταιριών παρουσία των κ.κ. Oliver Bäte, CEO της Allianz SE και Χρήστου Γεωργακόπουλου, CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη. Την ίδια ημέρα, ακολούθησε σχετική συνέντευξη τύπου, στην οποία παρουσιάστηκε το όραμα της νέας εταιρίας καθώς και τα μοναδικά πλεονεκτήματα που θα φέρει το νέο σχήμα για την επόμενη ημέρα. Στις ομιλίες τους, ο κ. Bäte και ο κ. Γεωργακόπουλος, ανέδειξαν τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται από τη συγχώνευση των δύο εταιριών για το ανθρώπινο δυναμικό, τα δίκτυα πωλήσεων, τους ασφαλισμένους και την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Στην ομιλία του, ο Oliver Bäte, CEO της Allianz SE δήλωσε: «Στην Allianz, πιστεύουμε στις δυνατότητες της Ελλάδας και της οικονομίας της, της οποίας τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δέκα έτη. Η εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης καταδεικνύει τη μακροχρόνια στρατηγική μας να έχουμε ηγετική θέση στην αγορά. Η νέα εταιρία μας θα είναι η #1 ασφαλιστική εταιρία στις γενικές ασφάλειες (P/C), και θα αποτελέσει ιδανικό θεμέλιο για την περαιτέρω εδραίωση μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε την ελληνική ασφαλιστική αγορά τα επόμενα χρόνια.»

Αντίστοιχα, ο CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, ανέφερε: «Η μεταβίβαση της Ευρωπαϊκής Πίστης στην ALLIANZ SE αποτελεί σπουδαίο επιχειρηματικό γεγονός που θα αλλάξει τα ασφαλιστικά δεδομένα στον κλάδο. Σε μια πορεία ζωής 80 χρόνων εκ των οποίων τα 50 στην υπηρεσία του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης, αισθάνομαι ότι οι λέξεις είναι φτωχές για να αποδώσουν το συναίσθημα της δικαίωσης, προσωπικής μου και πάνω από 6.000 εργαζομένων καθώς και 500.000 ασφαλισμένων που εμπιστεύτηκαν την Ευρωπαϊκή Πίστη για να στεγάσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα και τα συμφέροντα τους αντίστοιχα. Αποτελεί ταυτόχρονα πράξη ευθύνης το γεγονός ότι πλέον αυτές οι προσδοκίες στεγάζονται στην ALLIANZ SE, μια εταιρία παγκόσμιας αναγνώρισης και οικονομικής ισχύος. Όλοι εμείς, στη νέα μας εταιρία, θα κάνουμε ό,τι πρέπει ώστε αυτή η μεταβίβαση να αποτελεί στο διηνεκές πράξη δικαίωσης και για την ALLANZ SE.»

Εγκαινιάζοντας μια κοινή πορεία ανάπτυξης, οι δύο εταιρίες διαμορφώνουν ένα καλύτερο μέλλον, γεμάτο ευκαιρίες για ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνεργάτες. Με δέσμευση να λειτουργούν πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο και την κοινωνία, η ένωση των δύο δυνάμεων διαμορφώνει ένα μεγαλύτερο και ισχυρό σχήμα και ανοίγει το δρόμο για ένα νέο, κοινό ταξίδι.

Διευρύνοντας την γκάμα και αναβαθμίζοντας την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που μπορούν ν’ απολαύσουν οι ασφαλισμένοι στην Ελλάδα, η νέα κοινή εταιρία θα ενισχύσει περισσότερο τις δυνατότητες διανομής και αξιοποίησης χαρτοφυλακίου. Ενισχύοντας με πάθος τις δυνατότητες εξέλιξης των εργαζομένων και των συνεργατών της και ενεργοποιώντας συνέργειες, η εταιρία θα οδηγήσει στη δημιουργία αξίας για το σύνολο της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v