Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: Αύξηση 87% στα κέρδη εξαμήνου

Τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 27,264 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός μόλις στα 907 χιλ. ευρώ. Πού κινήθηκε ο τζίρος της εισηγμένης. Οι προοπτικές και η επίδραση της διακύμανσης των τιμών στα χαλυβουργικά προϊόντα.

Γενική Εμπορίου: Αύξηση 87% στα κέρδη εξαμήνου

Μεγάλη αύξηση κερδών σημείωσε η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ η πορεία του δεύτερου μισού της χρονιάς θα επηρεαστεί και από την εξέλιξη στη διεθνή τιμή του χάλυβα.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο εξάμηνο η εισηγμένη εταιρεία:

Σημείωσε κύκλο εργασιών 19,8 εκατ. ευρώ έναντι 20,44 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αύξησε το EBITDA από τα 2,01 στα 3,446 εκατ. ευρώ.

Ανέβασε την καθαρή της κερδοφορία από το1,33 στα 2,495 εκατ. ευρώ.

Εμφάνισε ιδιαίτερα θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές, καθώς οι λειτουργικές διαμορφώθηκαν στα +2,42 εκατ. ευρώ και οι επενδυτικές στα -61 χιλ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια της 30ης Ιουνίου 2022 διαμορφώθηκαν στα 27,264 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός μόλις στα 907 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης:

«Οι τιμές των χαλυβουργικών προϊόντων εμφάνισαν ανοδικές τάσεις από το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Οι διεθνείς συγκυρίες οδήγησαν τις συγκεκριμένες τιμές σε περαιτέρω σημαντική άνοδο που διήρκησε μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Ήδη από τα μέσα του δευτέρου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης παρατηρούνται πτωτικές τάσεις στις συγκεκριμένες τιμές χωρίς σημάδια έντασης του φαινομένου και χρονικής διάρκειας τερματισμού. Από την διατήρηση των πτωτικών τάσεων ή της αντιστροφή τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η διατήρηση των ίδιων αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου και στο δεύτερο μισό της τρέχουσας χρήσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v