Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως για νέα επένδυση του ομίλου Μήτση στη Μύκονο

Η επένδυση 61 εκατ. ευρώ εντάχθηκε στο καθεστώς Στρατηγικών Επενδύσεων. Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του ομίλου, με ισχυρή παρουσία 19 πλέον ξενοδοχείων σε κάποιους από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Πράσινο φως για νέα επένδυση του ομίλου Μήτση στη Μύκονο

Το «πράσινο φως» για την υπαγωγή του project που έχει δρομολογήσει στη Μύκονο στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (fast track) έλαβε χθες από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) ο όμιλος Mitsis Hotels.

Η νέα επένδυση της αλυσίδας ξενοδοχείων, προϋπολογισμού 61 εκατ. ευρώ, προβλέπει την ανάπτυξη ενός τουριστικού συγκροτήματος στην περιοχή Ελιά του δήμου Μυκόνου, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για high end ταξιδιώτες και θα εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τις προσφερόμενες υπηρεσίες του νησιού.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του επενδυτικού φορέα του έργου, «ΚΟΡΤΙΑ Α.Ε.», προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ενός ξενοδοχειακού καταλύματος 5 αστέρων, δυναμικότητας 178 κλινών και η ανάπτυξη 4 τουριστικών κατοικιών, υποστηρικτικών υποδομών (spa, εστιατόρια, bar, κ.λπ.), καθώς και χώρων αναψυχής και άθλησης σε μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές στο νησί των ανέμων.

Το project, το οποίο ενεργοποιείται έπειτα από 20 χρόνια… αναμονής και στοχεύει στην προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, έρχεται να προστεθεί στο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου που αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη επένδυση εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 550 νέες θέσεις απασχόλησης.

Στον άμεσο προγραμματισμό της εταιρείας περιλαμβάνεται και η υποβολή φακέλου εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων, στην έκταση της οποίας βρίσκεται η σύγχρονη πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων «Γαλήνη». Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε εκμισθωθεί στον όμιλο Μήτση με συμβολαιογραφική πράξη μεταξύ του τελευταίου και της ΕΤΑΔ και καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση φακέλου έχει οριστεί η 31η Οκτωβρίου 2022.

Στο πλαίσιο των επενδύσεων που πραγματοποιεί την τελευταία 4ετία, ο όμιλος, πρόεδρος του οποίου είναι η Χριστίνα Μήτση, απέκτησε πρόσφατα από τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη το ακίνητο-φιλέτο στη Βόρεια Αφάντου (Γκολφ Αφάντου) της Ρόδου. Σύμφωνα με το αρχικό business plan, οι επενδύσεις για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης αναμένεται να διαμορφωθούν σε 400 εκατ. ευρώ και προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη 3 ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών, μίας μαρίνας, ενός shopping center, τουριστικών κατοικιών και γηπέδων γκολφ για τους φίλους του ευγενούς αθλήματος.

Με στόχο, μάλιστα, την περαιτέρω επέκταση της παρουσίας του ομίλου στην Ελλάδα και δη στη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, την Κρήτη, οι επικεφαλής των Mitsis Hotels προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα στην εξαγορά δύο ξενοδοχείων του ομίλου Aldemar που βρίσκονται στη Χερσόνησο, το Aldemar Royal Mare και τo Aldemar Cretan Village.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο όμιλος υπενοικίασε το «Μέγαρο Μεταξά», ένα εμβληματικό ακίνητο που βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο κέντρο του Πειραιά, με στόχο την άμεση αξιοποίησή του και τη λειτουργία ενός νέου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 110 δωματίων, από το 2023. Στα σκαριά βρίσκεται, τέλος, και η αξιοποίηση ενός ακινήτου που έχει στην κατοχή του ο όμιλος Μήτση στην Κω με την ανάπτυξη ενός τουριστικού χωριού υψηλών προδιαγραφών.

Ισχυρή παρουσία

Με ένα χαρτοφυλάκιο 19 πλέον ξενοδοχείων σε κάποιους εκ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών της χώρας, την Αθήνα, την Κρήτη, τα Καμένα Βούρλα, την Κω και τη Ρόδο, ο όμιλος Mitsis Hotels μετρά περισσότερα από 45 χρόνια παρουσίας στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

Ιδρύθηκε το 1976 από τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Μήτση, που οραματίστηκε μια επανάσταση στην τουριστική βιομηχανία με την έννοια των all-inclusive υπηρεσιών, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο site της εταιρείας. Τα πρώτα ξενοδοχεία των Mitsis Hotels ήταν το Ramira και το Norida στην Κω, ενώ σύντομα ο όμιλος, στον οποίο σήμερα απασχολούνται 4.500 επαγγελματίες, επεκτάθηκε και σε άλλους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς πρώτης γραμμής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v