Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο project Premia-Dimand για ακίνητο στην Παιανία

Μικτής χρήσης ανάπτυξη σχεδιάζουν οι δύο συνεργάτες, μετά την υπαναχώρηση και τη λύση προσυμφώνου με την κοινοπραξία που σχεδίαζε τη δημιουργία βιοτεχνολογικού κέντρου στο εν λόγω ακίνητο.

Νέο project Premia-Dimand για ακίνητο στην Παιανία

Σε νέο σχεδιασμό για την αξιοποίηση ακινήτου που από κοινού διαθέτουν στην Παιανία προχωρούν η Premia ΑΕΕΑΠ και η Dimand, μετά τη λύση του σχετικού προσυμφώνου με την κοινοπραξία Theracell Advanced Biotechnology και Orgenesis για τη δημιουργία βιοτεχνολογικού πάρκου στο εν λόγω ακίνητο.

Ειδικότερα, oι δύο πλευρές τροποποίησαν τη συνεργασία τους επιστρέφοντας την προκαταβολή 8 εκατ. ευρώ που είχαν λάβει από την παραπάνω κοινοπραξία και προσανατολίζονται σε μικτής χρήσης ανάπτυξη για το εν λόγω asset. Πρόκειται για οικόπεδο στο 2ο χλμ. της Λεωφόρου Παιανίας-Μαρκοπούλου, εντός της ΒΙΟ.ΠΑ. Παιανίας και έχει έκταση 23 στρεμμάτων, εντός του οποίου υπάρχουν κτίρια γραφείων και αποθηκών 4.180 τ.μ., ενώ σ’ αυτά μπορούν να προστεθούν και νέα κτίρια συνολικής επιφανείας 16.000 τ.μ.

Η Premia ΑΕΕΑΠ κατέχει το 40% του ακινήτου και η Dimand το υπόλοιπο 60% (βάσει και της αρχικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών), ενώ τον Αύγουστο του 2022 τα δύο μέρη προσυμφώνησαν τη μεταβίβαση του υπολοίπου 60% των μετοχών στην Premia, που θα σηματοδοτήσει το exit της Dimand μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του ακινήτου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο συνεργάτες προσανατολίζονται σε διαφορετικού τύπου ανάπτυξη (data centers, γραφειακούς χώρους, βιομηχανικές εγκαταστάσεις), ωστόσο προς το παρόν αναζητούν τους κατάλληλους υποψήφιους μισθωτές, προκειμένου το όλο project να σχηματοποιηθεί ως μια νέα επένδυση.

Σε ό,τι αφορά την κοινοπραξία Theracell Advanced Biotechnology και Orgenesis έχει επιλέξει να εγκατασταθεί στην Κόρινθο, υποσχόμενη επένδυση ύψους 83 εκατ. ευρώ, η οποία έχει ενταχθεί σε καθεστώς fast track Στρατηγικών Επενδύσεων, χωρίς προς το παρόν να έχει υλοποιηθεί μέρος έστω αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι οι Premia - Dimand διατηρούν στενή συνεργασία σε οικιστικά projects (serviced apartments), ενώ προσφάτως ανακηρύχθηκαν ως προτιμητέοι επενδυτές στη διαγωνιστική διαδικασία, που διενήργησε η Alpha Bank για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή για το Project Skyline.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v