Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον όμιλο Quest το 99% των μετοχών της Γ.Ε. Δημητρίου

«Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού για επέκταση των υφιστάμενων εμπορικών δραστηριοτήτων στον χώρο της τεχνολογίας, στην περιοχή κλιματισμού και οικιακών ηλεκτρικών συσκευών», δήλωσε ο Α. Γεωργαντζής, CEO του Ομίλου Quest.

Στον όμιλο Quest το 99% των μετοχών της Γ.Ε. Δημητρίου

Στο Όμιλο Quest ανήκει πλέον η εταιρεία Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε., με την Quest Συμμετοχών Α.Ε., μητρική εταιρεία του Ομίλου, να κατέχει το 99,089% του μετοχικού κεφαλαίου της, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Σημειώνεται ότι η Quest Συμμετοχών, σε συνέχεια απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», περί άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης, συμμετείχε σε αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ (€ 5.000.000,00), που αποφάσισε στις 18/7/2022, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της «Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Σύμβουλος της Quest Συμμετοχών Α.Ε. σε όλα τα στάδια των σχετικών διαπραγματεύσεων ήταν η εταιρεία Grant Thornton, ενώ σύμβουλοι για τις σχετικές νομικές υπηρεσίες ήταν τo νομικό γραφείο ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, η εταιρεία δικηγόρων KG LAW FIRM και η εταιρεία δικηγόρων ΑΒΡΑΝΤΙΝΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

Η εταιρεία Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, διανύοντας μια μακρά δυναμική πορεία 35 χρόνων στον χώρο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αρχικά με την εισαγωγή και διανομή των προϊόντων θέρμανσης Kerosun, πρωταγωνιστεί από το 1993 στην αγορά του κλιματισμού, με την αποκλειστική αντιπροσωπία και διανομή των προϊόντων Toyotomi.

Τα κλιματιστικά Toyotomi που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης μεταπωλητών και καταναλωτών, προσφέρουν ιδανικό συνδυασμό τιμής, design και κυρίως χαρακτηριστικών και τεχνολογικών καινοτομιών, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις για λειτουργία φιλική στο περιβάλλον με προσαρμογή στα πλέον σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνονται, επίσης, τα brands Singer, Kerosun και Izola.

«Η επένδυση στην Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου Quest για επέκταση των υφιστάμενων εμπορικών δραστηριοτήτων στον χώρο της τεχνολογίας, στην περιοχή του κλιματισμού και των μικρών/μεγάλων οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, με δεδομένη και τη δημιουργία του νέου διασυνδεδεμένου περιβάλλοντος (IoT)», δήλωσε ο κ. Α. Γεωργαντζής CEO του Ομίλου Quest.

«Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά στην οικογένειά μας τους 77 εργαζόμενους και στελέχη της Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Είμαστε βέβαιοι ότι μαζί θα δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας και τους συνεργάτες μας, προσφέροντας νέες καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v