Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 100% της γερμανικής BSK & Lakufol Kunststoffe εξαγόρασε ο Ομιλος Καράτζη

Η νέα επένδυση έρχεται σε συνέχεια της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της γερμανικής εταιρείας που ειδικεύεται στην παραγωγή πολυστρωματικών φιλμ ενσίρωσης τελευταίας τεχνολογίας από τον ελληνικό όμιλο το 2020.

Το 100% της γερμανικής BSK & Lakufol Kunststoffe εξαγόρασε ο Ομιλος Καράτζη

Σε μια ακόμη στρατηγική επένδυση προχώρησε ο Όμιλος Καράτζη με την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας BSK & Lakufol Kunststoffe GmbH με έδρα το Henfenfeld της Γερμανίας, στις 30 Αυγούστου 2022, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία του στις διεθνείς αγορές προϊόντων συσκευασίας.

Οπως αναφέρει ο όμιλος σε σχετική ανακοίνωση, Η νέα επένδυση έρχεται σε συνέχεια της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της γερμανικής εταιρείας που ειδικεύεται στην παραγωγή πολυστρωματικών φιλμ ενσίρωσης τελευταίας τεχνολογίας, στην οποία είχε προβεί ο ελληνικός όμιλος ήδη από το 2020.

Η BSK & Lakufol Kunststoffe GmbH είναι ηγέτιδα δύναμη στη βιομηχανία προϊόντων συσκευασίας με εμπειρία 30 ετών και Κύκλο Εργασιών που το 2022 θα υπερβεί τα 20.000.000 ευρώ. Η ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας μέσω της ε-γκατάστασης νέας υπερσύγχρονης γραμμής παραγωγής extruder αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τον Όμιλο Καράτζη.

Τον ρόλο του νέου Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κύριος Νίκος Παλάσκας, ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία στη βιομηχανία προϊόντων συσκευασίας, έχοντας στο παρελθόν εκπληρώσει με επιτυχία τα κα-θήκοντά του σε διευθυντικές θέσεις σε σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου. Ακολουθώντας το αποτελε-σματικό έργο του προκατόχου του, κυρίου Juergen Kloecking, έχει βασικό στόχο τη στήριξη της αναπτυ-ξιακής πολιτικής του ομίλου στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη.

Ο κύριος Αντώνης Καράτζης (φωτό), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Καράτζη, δήλωσε για τη νέα επένδυση “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 100% της εται-ρείας BSK & Lakufol Kunststoffe GmbH από τον Όμιλο Καράτζη. Η νέα επενδυτική κίνηση ευ-θυγραμμίζεται με τον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου για περαιτέρω ενίσχυση της βιομηχανικής και εμπορικής παρουσία μας στη διεθνή αγορά συσκευασίας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v