Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι νέο ετοιμάζει στη Σκύδρα η οικογένεια Χαλβατζή

Πράσινο φως στο νέο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ για ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο. Τι έδειξε το ταμείο του 2021, το αποτύπωμα του 2022 και οι προοπτικές.

Τι νέο ετοιμάζει στη Σκύδρα η οικογένεια Χαλβατζή

Το πράσινο φως στην ένταξη της επένδυσης της Χαλβατζής Μακεδονική στον Αναπτυξιακό Νόμο άναψε στις 19 Σεπτεμβρίου ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το νέο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, που θα υλοποιηθεί στον Δήμο Σκύδρας του Νομού Πέλλας, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 871.349,43 ευρώ, αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας της μονάδας μεταποίησης κηπευτικών προϊόντων.

Η εταιρεία, που τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε μπαράζ επενδύσεων για την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας -παράγει μαρμελάδες, τουρσιά, έτοιμες σαλάτες, κομπόστες, κ.ά.-, τρέχει παράλληλα το διάστημα αυτό και άλλες επενδύσεις, λέει στο Euro2day.gr ο Βασίλης Χαλβατζής, πρόεδρος της εταιρείας.

Όμως τι γίνεται με την κατανάλωση, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις τιμές; Ο κ. Χαλβατζής λέει ότι μέχρι σήμερα οι πωλήσεις της εταιρείας που διοικεί μαζί με τον αδελφό του, καταγράφουν ανάπτυξη 25% σε αξία και 20% σε όγκο. Τάση που όπως εκτιμά θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, με την κυκλοφορία το τελευταίο τρίμηνο του έτους νέας σειράς βιολογικών προϊόντων.

Αναφορικά με το κόστος παραγωγής και τις τιμές αναφέρει: «Το κόστος παραγωγής δυστυχώς ανεβαίνει. Σε ό,τι αφορά τις ανατιμήσεις ήταν ελάχιστες οι δυνατότητες για να καλύψουμε μέρος του κόστους που έχει αυξηθεί σημαντικά».

Η εταιρεία, που εφέτος συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, κατάφερε πέρυσι να αυξήσει κατά 35,26% τις πωλήσεις της, που «άγγιξαν» τα 10 εκατ. ευρώ -συγκεκριμένα 9,918 εκατ. ευρώ- από 7,332 εκατ. ευρώ το 2020.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 998.078 ευρώ ενισχυμένα κατά 32,76%, τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας αυξήθηκαν κατά 27,91%, κατά 25,41% τα έξοδα λειτουργίας διάθεσης, τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα μειώθηκαν στο 1,23 εκατ. ευρώ από 2,071 εκατ. ευρώ, ενώ ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού αυξήθηκε κατά 13,9% στα 106 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v