Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες επενδύσεις από τον όμιλο Μαμιδάκη

Το πρόγραμμα της εταιρείας της οποίας ηγείται η Τζίνα Μαμιδάκη προβλέπει την ανακαίνιση και αναβάθμιση των ξενοδοχείων της στην Κρήτη.

Νέες επενδύσεις από τον όμιλο Μαμιδάκη

Επενδυτικό πρόγραμμα εκατομμυρίων ευρώ υλοποιεί τα τρία τελευταία χρόνια η εταιρεία bluegr Hotels & Resorts, η οποία διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 5 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Κρήτη και Ρόδο. Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, το οποίο θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε βάθος 4ετίας, προβλέπει την ανακαίνιση και αναβάθμιση των ξενοδοχείων της στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται η αναβάθμιση του εμβληματικού ξενοδοχείου Minos Beach Art Hotel, το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με την ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη και το 2023 συμπληρώνει 60 χρόνια λειτουργίας. Το επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στη μονάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, όταν και θα ξεκινήσει η αναβάθμιση του Minos Palace Hotel & Suites στον Αγιο Νικόλαο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης την 3ετία. Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στην ευεξία και την ευζωία του επισκέπτη, γι’ αυτό και ο σχεδιασμός της bluegr Hotels & Resorts προβλέπει την ανάπτυξη ενός κέντρου αναζωογόνησης ευεξίας έκτασης 500 τ.μ., που θα συνδέει την κουλτούρα της Ανατολής και της Δύσης.

Έναν χρόνο αργότερα, το 2024, αναμένεται να ξεκινήσουν οι επενδύσεις στο Candia Park Village, το οποίο βρίσκεται στον κόλπο Μιραμπέλλου. Στόχος, σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας bluegr Hotels & Resorts, Τζίνα Μαμιδάκη, είναι η αναβάθμιση του ξενοδοχείου από 4 αστέρων σε 5 αστέρων να ολοκληρωθεί σε βάθος 4ετίας. Το επενδυτικό σχέδιο του ομίλου για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο προβλέπει την προσθήκη δωματίων και 15 βιλών και τη δημιουργία ενός Μουσείου για την Ανατολική Κρήτη, έκτασης 1.000 τ.μ.

«Βασικό μέλημα και αρχή μου στο επιχειρείν δεν είναι τόσο η αποτύπωση αριθμών, αλλά η απόδοση αξίας την τοπική κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά η Τζίνα Μαμιδάκη. Είναι ενδεικτικό ότι το 90% των προϊόντων που προμηθεύεται η εταιρεία στα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης προέρχεται από τοπικούς παραγωγούς.

Η σεζόν για τα ξενοδοχεία της εταιρείας, η οποία σημειώνει κέρδη προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων περίπου 10 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ρίξει αυλαία στις 5 Νοεμβρίου, με τη μέση πληρότητα να διαμορφώνεται στο 80%. Ενθαρρυντικά είναι και τα πρώτα μηνύματα για τις προκρατήσεις του 2023, παρά το ασταθές γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον που ενδέχεται να περιορίσει σημαντικά την αγοραστική δύναμη των Ευρωπαίων και ως εκ τούτου να αλλάξει τα σχέδιά τους για διακοπές και ταξίδια.

Το portfolio της bluegr Hotels and Resorts αριθμεί τρία resorts στην Κρήτη, το Minos Beach Αrt Ηotel, το Minos Palace Ηotels & Suites και το Candia Park village, στον Αγιο Νικόλαο, το Life Gallery Athens, το boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων που βρίσκεται στην Εκάλη και φιλοξενεί κατά βάση ταξιδιώτες που επισκέπτονται στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους και το Sunprime Miramare στη Ρόδο.

«Όλα τα ξενοδοχεία της bluegr έχουν ένα κοινό όραμα, που είναι να προσφέρουν άριστη φιλοξενία, να αγωνιζόμαστε για τη βιώσιμη ανάπτυξη, να φροντίζουμε τους ανθρώπους και την τοπική κοινωνία και να εμπνέουμε τις επόμενες γενιές. Εχουν και μία κοινή αποστολή, να καταπλήξουν τους επισκέπτες με προσωποποιημένες εμπειρίες σε ένα βιώσιμο, αυθεντικό και ζεστό περιβάλλον», ανέφερε η Γιώτα Δημητρίου, Business Development Officer της bluegr. Όπως επεσήμαναν οι επιτελείς της εταιρείας, η bluegr έχει υιοθετήσει και εδραιώσει μία περιβαλλοντική κουλτούρα που διαπερνά κάθε ξενοδοχείο με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Η προσέγγιση της εταιρείας για την παροχή υπηρεσιών βιώσιμης πολυτέλειας είναι ολιστική και επιφέρει θετική αλλαγή στην κοινωνία, η οποία συνοψίζεται στην «b-the-Change» στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εκφράζεται μέσα από τέσσερις θεματικούς άξονες: b-Green, b-Active, b-Proud & b-the Future. Ως προς το περιβάλλον, η bluegr Hotels and Resorts έχει θεσπίσει την «πράσινη» ατζέντα «b-Green!» στην κατανάλωση πόρων και ενέργειας, εισάγοντας καινοτόμες λύσεις μέσα από τα «έξυπνα δωμάτια», την υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων, την ανακύκλωση και τη βέλτιστη διαχείριση της κατανάλωσης νερού, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει συνεχώς μέτρα εφαρμόζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στη σύζευξη πολιτισμού και φιλοξενίας, με αρωγό το Ιδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v