Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προχωρά η σύμβαση για την παράκαμψη Χαλκίδας-Ψαχνών

Οριστικός ανάδοχος η Μυτιληναίος. Στόχος να υπογραφεί η τελική σύμβαση πριν το τέλος του 2022.

Προχωρά η σύμβαση για την παράκαμψη Χαλκίδας-Ψαχνών

Προς συμβασιοποίηση οδεύει το οδικό έργο που αφορά στην παράκαμψη Χαλκίδας-Ψαχνών, καθώς ο όμιλος Μυτιληναίος αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος του έργου, έχοντας επικρατήσει με προσφορά που περιελάμβανε έκπτωση της τάξης του 7,61%.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω έργο δημοπρατήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ μετά την ανάδειξη οριστικού αναδόχου η σύμβαση αναμένεται να οδηγηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, κατόπιν στη Βουλή προς έγκριση, με στόχο η τελική υπογραφή της σύμβασης να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2022.

Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί 210 εκατ. ευρώ (169,35 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ). Το κυρίως έργο έχει κόστος με ΦΠΑ 125 εκατ. ευρώ και η προαίρεση άλλα 85 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει δύο οδικά τμήματα: το πρώτο από τη Νέα Λάμψακο μέχρι τη Σήραγγα Βαθροβουνίου, μήκους 2 χλμ. και στη συνέχεια στο τμήμα Σήραγγα Βαθροβουνίου μέχρι τα Ψαχνά μήκους 14,7 χλμ.

Ως προαίρεση περιλαμβάνονται τα τμήματα:

  • το τμήμα πριν τη Νέα Λάμψακο, προς Χαλκίδα / Υψηλή Γέφυρα, δηλαδή το τμήμα «Α. Κ. Σχηματαρίου - Νέα Λάμψακος», μήκους 4,0 χλμ. περίπου,
  • το τμήμα της παράκαμψης Ψαχνών και το τμήμα της αρτηρίας σύνδεσης Βόρειας - Νότιας Εύβοιας που συνδέει τον ανισόπεδο κόμβο Λιανής Άμμου της παράκαμψης Χαλκίδας με το οδικό δίκτυο προς τη νότια Εύβοια.

Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω έργο αθροίζεται στο συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων και προς υπογραφή έργων του ομίλου Μυτιληναίoς, το οποίο στο α’ εξάμηνο του 2022 υπολογίζεται σε 2,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 41% αφορά σε έργα και υποδομές στην ελληνική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v