Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύμβουλο για πώληση πύργων κινητής τηλεφωνίας πήρε η United Group

Ο όμιλος, που εξαγόρασε τη Wind, σκοπεύει να αντλήσει ρευστότητα για να εξοφλήσει ομόλογα που λήγουν το 2024 και το 2025.

Σύμβουλο για πώληση πύργων κινητής τηλεφωνίας πήρε η United Group

Ο πάροχος τηλεπικοινωνιών United Group που υποστηρίζεται από την BC Partners όρισε την Goldman Sachs Group Inc. ως σύμβουλο για να πουλήσει ορισμένα από τα περιουσιακά του στοιχεία, συγκεκριμένα πύργους κινητής τηλεφωνίας, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητα και να αποπληρώσει ομόλογα, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της την περασμένη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς τα ομόλογα του Ομίλου United υποχώρησαν σε επίπεδα distress τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού και των επιτοκίων. 

«Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε έσοδα από ένα μέρος της υποδομής πύργων κινητής τηλεφωνίας μας», ανέφερε η United Group στη δήλωση. «Εάν είμαστε επιτυχείς στη δημιουργία εσόδων, σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα μετρητά για την αποπληρωμή των λήξεών μας για το 2024 και το 2025, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων holdco».

Το ομόλογο του United Group, ύψους 525 εκατομμυρίων ευρώ με λήξη τον Ιούλιο του 2024, αυξήθηκε 2,4 σεντς ανά ευρώ μετά την ανακοίνωση στα 93,7 σεντς.

«Έχουμε υιοθετήσει μια πιο θετική προσέγγιση για τη United Group από τότε που εξαγόρασε τη Wind Hellas στην Ελλάδα», δήλωσε ο Francois Baudet, ανώτερος πιστωτικός αναλυτής της Spread Research. «Οι τιμές αυξάνονται στις γεωγραφικές περιοχές του ομίλου, ιδίως στη Βουλγαρία και τη Σλοβενία, ενώ η λειτουργική μόχλευση θα πρέπει επίσης να βοηθήσει στον μετριασμό των πληθωριστικών πιέσεων».

Η εταιρεία είπε ότι έχει αντιμετωπίσει τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι η επιχειρηματική της απόδοση παραμένει ισχυρή παρά τους μακροοικονομικούς αντίθετους ανέμους, με την υποκείμενη οργανική ανάπτυξη να συνεχίζεται στη μεσαία μονοψήφια περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v