Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά στην Κεντρική Ευρώπη εξετάζει η ΕΛΤΟΝ Χημικά

Η διοίκηση παρακολουθεί στενά τις πιθανές επιπτώσεις από τις διεθνείς οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις. Η πορεία μετά την αύξηση τζίρου κατά 35% στο 9μηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Πώς επιδρά η άνοδος των τιμών.

Εξαγορά στην Κεντρική Ευρώπη εξετάζει η ΕΛΤΟΝ Χημικά

Η ΕΛΤΟΝ Χημικά συνέχισε και κατά το τρίτο τρίμηνο την έντονα ανοδική πορεία που είχε στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς, ανακοινώνοντας πρόσφατα κύκλο εργασιών εννεαμήνου στα 148 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 35% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό (109 εκατ. ευρώ).

Ένα τμήμα της συγκεκριμένης ανόδου οφείλεται στην αύξηση των πωλούμενων όγκων και ένα άλλο στην πορεία των τιμών.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ο εισηγμένος όμιλος συνέχισε και κατά το τρίτο φετινό τρίμηνο να διατηρεί τα ίδια περίπου περιθώρια λειτουργικής και καθαρής κερδοφορίας με αυτά του πρώτου εξαμήνου, όταν κατά το πρώτο μισό του 2022 είχε παρουσιάσει άνοδο πωλήσεων κατά 37% (από τα 70,7 στα 97,1 εκατ. ευρώ) και υπερδιπλασιασμό καθαρής κερδοφορίας (από τα 3,66 στα 7,6 εκατ. ευρώ). Να σημειωθεί ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου φετινού εξαμήνου αντιστοιχούν στο 90% των κερδών που εμφάνισε ο όμιλος για ολόκληρο το 2021.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η μέχρι τώρα πορεία του Οκτωβρίου δεν δείχνει σημάδια κόπωσης σε ό,τι αφορά τη ζήτηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ούτε και κάποιες δραστικές αλλαγές στα περιθώρια κέρδους. Παρ' όλα αυτά, η διοίκηση παρακολουθεί στενά τις πιθανές επιπτώσεις από τις διεθνείς οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις.

Στους στόχους του εισηγμένου ομίλου είναι να σημειώσει φέτος κύκλο εργασιών που θα προσεγγίσει τα 200 εκατ. ευρώ, επίδοση που είναι πολύ υψηλότερη από τα 151,5 εκατ. του 2021.

Πέραν αυτών, η ΕΛΤΟΝ Χημικά συνεχίζει τις κινήσεις της με στόχο μια νέα εξαγορά στο εξωτερικό. Ειδικότερα, το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στην Κεντρική Ευρώπη, με στόχο να αναπτύξει τις εργασίες της σε αγορές όπως π.χ. η Αυστρία, η Ουγγαρία και η ευρύτερη γύρω περιοχή. Σύμφωνα με τη διοίκηση του εισηγμένου ομίλου, η ρευστότητα είναι άριστη και δεν τίθεται ζήτημα άντλησης κεφαλαίων προκειμένου να υλοποιηθεί μια τέτοια εξαγορά.

O όμιλος ΕΛΤΟΝ Χημικά δραστηριοποιείται πέραν της Ελλάδας και σε σειρά άλλων χωρών του εξωτερικού στις οποίες διαθέτει θυγατρικές εταιρείες, όπως η Ρουμανία, η Σερβία, η Τουρκία, η Βουλγαρία και η Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v