Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτη συνεχόμενη χρονιά η «Ημέρα Ασφάλειας» στα εργοστάσια της Cenergy

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων για στοχευμένα θέματα υγείας και ασφάλειας αλλά και η επιβράβευση των καλύτερων προτάσεων βελτίωσης στα θέματα αυτά.

Έκτη συνεχόμενη χρονιά η «Ημέρα Ασφάλειας» στα εργοστάσια της Cenergy

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Cenergy Holdings στο πλαίσιο του θεσμού της «Ημέρας Ασφάλειας» που έχει θεσπίσει, διοργάνωσε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, σχετική εκδήλωση σε όλα τα εργοστάσια των εταιριών της σε Ελλάδα και Ρουμανία, σύμφωνα με σχρτική ανακοίνωση.

Στην Hellenic Cables, τον κλάδο καλωδίων της Cenergy Holdings και στη Σωληνουργεία Κορίνθου, τον κλάδο σωλήνων χάλυβα αντίστοιχα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην κουλτούρα της ασφάλειας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων για στοχευμένα θέματα υγείας και ασφάλειας αλλά και η επιβράβευση των καλύτερων προτάσεων βελτίωσης στα θέματα αυτά. Η Hellenic Cables ξεκίνησε από το 2017 αυτή την πρωτοβουλία με στόχο την ανάδειξη της σημαντικότητας της ασφάλειας στον χώρο εργασίας και για πρώτη φορά φέτος συμμετείχε και η Σωληνουργεία Κορίνθου.

O κ. Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables δήλωσε: «Θεωρούμε πως με βάση τις κοινές μας αρχές, δεν υπάρχει επιτυχία αν δεν καταφέρουμε να έχουμε μηδενικά ατυχήματα στους χώρους εργασίας. Οποιαδήποτε επιτυχία σε οικονομικά ή βιομηχανικά αποτελέσματα, αποκτά σημασία μόνον όταν τα ατυχήματα στους χώρους εργασίας είναι μηδενικά. Οποιαδήποτε άλλη κατάσταση δεν είναι αποδεκτή» Η διοίκηση της Cenergy Holdings αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη και προτεραιότητα προχώρησε στο τέλος του 2021 και συνέχισε με εντατικές δράσεις όλο το 2022, σε αξιολόγηση των εργοστασίων της και εκπαίδευση των στελεχών της μέσω της πρωτοπόρου στον κόσμο εταιρίας για την εδραίωση κουλτούρας ασφάλειας, την DuPont Sustainable Solutions.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εκπαιδεύσεις και δράσεις με τα στελέχη των εργοστασίων αλλά και της ευρύτερης διοίκησης που στόχευαν στην αναγνώριση και ενδυνάμωση της κουλτούρας ασφάλειας στους εργασιακούς μας χώρους. Η διαμόρφωση κουλτούρας ασφάλειας στην εργασία, αποτελεί για τις εταιρίες της Cenergy Holdings πρώτη προτεραιότητα, στην προσπάθειά τους για την ελαχιστοποίηση τυχόν κινδύνων στους χώρους εργασίας. Ως προς αυτή την κατεύθυνση μια σειρά από πρωτοβουλίες έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν αποτελεσματικά στα εργοστάσια καλωδίων στην Κόρινθο, στη Θήβα, στα Οινόφυτα και στο Βουκουρέστι στη Ρουμανία καθώς και στο εργοστάσιο σωλήνων χάλυβα στη Θίσβη. Οι Χρυσοί Κανόνες Ασφαλείας, η Μελέτη Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου, τα συστήματα ασφάλισης – απασφάλισης εξοπλισμού (LOTO), τα συστήματα για την προστασία από περιστρεφόμενα μέρη (Zero Access) καθώς και οι διαδικασίες ασφαλούς συμπεριφοράς στις θέσεις εργασίας αποτελούν ένα μικρό μέρος αυτών.

Ο κ. Ηλίας Μπεκίρος, CEO της Σωληνουργεία Κορίνθου, σημείωσε σχετικά :« Η Υγεία και η Ασφάλεια των ανθρώπων μας παραμένει πρωταρχική και αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα μας ! Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμη πίσω από τις δραστηριότητές μας. Συνεχίζουμε σταθερά να επενδύουμε στην εκπαίδευσή τους, δίνοντας έμφαση στην ασφαλή εργασία αλλά και στην ορθή εφαρμογή του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης. Η πρόληψη είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής μας! » Η επιτυχημένη αυτή στρατηγική τοποθέτηση, μας επιτρέπει να είμαστε σε θέση ετοιμότητας απέναντι σε κάθε πρόκληση. Συνεχίζουμε να λειτουργούμε με υπευθυνότητα και σεβασμό, σταθερά προσηλωμένοι στη συνεχή βελτίωση των επιδόσεών μας σε όλους τους τομείς που έχουμε θέσει ως προτεραιότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v