Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Στις 25/5 η αποκοπή του δικαιώματος διανομής των μετοχών της Galaxy Cosmos Mezz

H Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών ανακοινώνει ότι η Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία οι μετοχές της θα διαπραγματεύονται με δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή μετοχών έκδοσης της Galaxy Cosmos Mezz.

Alpha: Στις 25/5 η αποκοπή του δικαιώματος διανομής των μετοχών της Galaxy Cosmos Mezz

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της που συνεδρίασε στις 22 Ιουλίου 2022 ενέκρινε, μεταξύ άλλων, τη μείωση σε είδος του μετοχικού της κεφαλαίου, μέσω μείωσης της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής μετοχής έκδοσης της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών κατά Ευρώ 0,01 και μέσω διανομής στους Μετόχους της μετοχών της εταιρείας με την επωνυμία “Galaxy Cosmos Mezz Plc” (με την αρχική επωνυμία “Galaxy Mezz Ltd”, με αριθμό μητρώου HE433604 και έδρα στην Κύπρο επί της οδού Βασιλίσσης Φρειδερίκης 33, Palais D’Ivoire House, 2ος όροφος, 1066 Λευκωσία, Κύπρος) (η “Galaxy Cosmos Mezz”), αξίας αντίστοιχης της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών, με αναλογία 1 μετοχή της Galaxy Cosmos Mezz για κάθε 27 μετοχές της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών που ήδη κατέχουν (η «Εταιρική Πράξη»).

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τη με αριθ. πρωτ. 2676313ΑΠ/9.8.2022 απόφασή του, ενέκρινε την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών.

Κατόπιν της ανωτέρω μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών ανέρχεται σε €680.749.266,85 και ο συνολικός αριθμός μετοχών παραμένει αμετάβλητος, δηλαδή 2.347.411.265 κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,29 η καθεμία. Στις 20.10.2022 η Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών (το «Χ.Α.») ενημερώθηκε για την προαναφερθείσα Εταιρική Πράξη της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών.

Με βάση τα ανωτέρω, η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών ανακοινώνει ότι η Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης κατά την οποία οι μετοχές της θα διαπραγματεύονται με δικαίωμα (των Μετόχων) συμμετοχής στη διανομή μετοχών έκδοσης της Galaxy Cosmos Mezz.

H ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος διανομής (η «Ημερομηνία Αποκοπής») είναι η Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 και από την ημερομηνία αυτή οι μετοχές της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία Ευρώ 0,29 ανά μετοχή και χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην προαναφερθείσα διανομή.

Η τιμή της μετοχής της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών δεν θα προσαρμοστεί.

Οι δικαιούχοι της διανομής των μετοχών που εκδόθηκαν από την Galaxy Cosmos Mezz θα είναι οι Μέτοχοι της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) στις 26 Οκτωβρίου 2022 (η «Ημερομηνία Καταγραφής»).

Σε περίπτωση που προκύψουν κλασματικά υπόλοιπα από την άνω Εταιρική Πράξη, η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών θα προβεί στις σχετικές ενέργειες σύμφωνα με τον νόμο.

Επιπλέον, η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών ανακοινώνει ότι στις 20 Οκτωβρίου 2022 η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χ.Α. ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μετοχών της Galaxy Cosmos Mezz στην κατηγορία διαπραγμάτευσης της Εναλλακτικής Αγοράς (EN.A.) PLUS του Χ.Α. (η «EN.A. PLUS»), υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης της ανωτέρω Εταιρικής Πράξης της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών (η «Ένταξη»). Σύμβουλος ΕΝ.Α. της Galaxy Cosmos Mezz για την Ένταξη είναι η Grant Thornton (ο «Σύμβουλος ΕΝ.Α.»).

Το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα των ανωτέρω περιγραφόμενων ενεργειών παρουσιάζεται κατωτέρω:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v