Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Cenergy το πρώην ακίνητο της Πετζετάκις

Εκπληξη προκάλεσε στην αγορά η εξαγορά του ακινήτου στη Θήβα μέσω πλειστηριασμού. Τα τρία εξεταζόμενα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας.

Στη Cenergy το πρώην ακίνητο της Πετζετάκις

Θετική εντύπωση, αλλά ταυτόχρονα και έκπληξη προκάλεσε η κίνηση της Cenergy, μέσω της θυγατρικής της Ελληνικά Καλώδια, να αγοράσει τις εγκαταστάσεις της πρώην Πετζετάκις στη Θήβα, μέσα από τη διαδικασία σχετικού πλειστηριασμού.

Η θετική εντύπωση προέκυψε λόγω του τιμήματος που κατέβαλε και το οποίο από παράγοντες της αγοράς θεωρήθηκε ως ιδιαίτερα συμφέρον για την εισηγμένη εταιρεία. Η έκπληξη προήλθε λόγω του γεγονότος ότι στην αγορά δεν είναι γνωστό το αν, το πότε και το πώς θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο κτίριο για τις ανάγκες της Cenergy. Και αυτό γιατί μέχρι τώρα η διοίκηση του ομίλου έχει προϊδεάσει για τρία εξεταζόμενα επενδυτικά σχέδια, τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν συνδέονται με το νομό Βοιωτίας.

Ειδικότερα, το πρώτο αφορά την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας στα υποβρύχια καλώδια, όπου όμως η σχεδιαζόμενη επένδυση θα υλοποιηθεί μέσα από την επέκταση του ήδη υπάρχοντος εργοστασίου στην Κορινθία (Fulgor) καθώς η εταιρεία διαθέτει και όμορα ακίνητα. Για το σκοπό αυτό άλλωστε, έχει προϋπολογιστεί ένα ποσό της τάξεως των 30-35 εκατ. ευρώ και θα οδηγήσει σε αύξηση του capacity της μονάδας κατά περίπου 33%.

Το δεύτερο επενδυτικό σχέδιο αφορά τις συζητήσεις με τους Δανούς της Orsted για τη δημιουργία κοινής παραγωγικής μονάδας υποβρυχίων καλωδίων στις ΗΠΑ, deal που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Και τέλος, έχει γίνει αναφορά και για μονάδα παραγωγής βάσεων για θαλάσσια αιολικά πάρκα, το οποίο αφορά τα Σωληνουργεία Κορίνθου (την άλλη θυγατρική της Cenergy) και τα σχέδια προέβλεπαν ότι θα γίνει στη Μαγνησία, σε έκταση που ήδη κατέχει ο όμιλος.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργασίες του εισηγμένου ομίλου είναι ανοδικές και οι μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές του ευοίωνες. Επιπλέον η Cenergy -όπως και οι άλλες εταιρείες του ομίλου Viohalco- μας έχουν συνηθίσει να προχωρούν σε επενδύσεις ακόμη και σε περιόδους αβεβαιότητας, όπως άλλωστε έπραξαν και την προηγούμενη δεκαετία κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v