Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλή τουριστική επένδυση στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του ομίλου Κούσκου, ο οποίος με όχημα την TKC A.E. Κατασκευών Μελετών πριν από λίγες μέρες προχώρησε στην 25ετή εκμίσθωση των ιαματικών πηγών Πολιχνίτου.

Διπλή τουριστική επένδυση στη Λέσβο

Ενα διπλό επενδυτικό εγχείρημα, που θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Λέσβου και θα συμβάλει στην επιμήκυνση της σεζόν, βρίσκεται στα σκαριά από τον κατασκευαστικό όμιλο Κούσκου, ο οποίος, με όχημα την TKC A.E. Κατασκευών Μελετών, πριν από λίγες ημέρες προχώρησε στην 25ετή εκμίσθωση των ιαματικών πηγών Πολιχνίτου του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Στο νησί, σε μικρή απόσταση από την πόλη της Μυτιλήνης, η TKC προχωρά στην ανακατασκευή μιας ξενοδοχειακής μονάδας, δυναμικότητας 105 δωματίων, με στόχο την αναβάθμισή της σε resort 5 αστέρων.

Η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει ένα 5ετές πλάνο αξιοποίησης των ιαματικών πηγών, οι οποίες συγκαταλέγονται στις θερμότερες της Ευρώπης. Η α’ φάση ανάπτυξης περιλαμβάνει την ανάδειξη των υφιστάμενων υποδομών και τον εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το project αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή άνοιξη, με το κόστος της α’ φάσης της επένδυσης να εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας, εντός του θερμαλιστικού γεωπάρκου, έκτασης 105 στρεμμάτων, η TKC θα αναπτύξει υπηρεσίες ευεξίας και θερμαλισμού σε συνεργασία με εξειδικευμένους παρόχους υπηρεσιών ιαματικής ιατρικής.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, έχουν ήδη συναφθεί συνεργασίες, μεταξύ άλλων, με τους ELITOUR, Asklepieia Health Cluster, Eurotel, Ensana και Apollo Travel. Όπως αναφέρουν οι επιτελείς της εταιρείας, «το εν λόγω έργο αποτελεί το πρώτο πανελλαδικά επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης δομών ιαματικής ιατρικής και εξειδικευμένων υπηρεσιών ιαματικού τουρισμού και ευεξίας, με μοντέλο συνεργασίας ιδιώτη και φορέα Δημοσίου».

Στόχο του διευθύνοντος συμβούλου της TKC Θεόδωρου Κούσκου αποτελεί η δημιουργία ενός ολιστικού τουριστικού προϊόντος, επικεντρωμένου στον ιατρικό τουρισμό ευεξίας και υγείας και διαφοροποιημένου από το κλασικό μοντέλο «ήλιος-θάλασσα».

«Θέλουμε το project να είναι ελκυστικό κυρίως σε τουρίστες από τη Δυτική Ευρώπη, που είναι ήδη γνώστες του συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος. Σχεδιάζεται, μάλιστα, η σύνδεση των ιαματικών υπηρεσιών και θεραπειών με εγχώριους και διεθνείς ασφαλιστικούς οργανισμούς που αναζητούν αντίστοιχες υπηρεσίες», επισημαίνει, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του «silver tourism» στην Ελλάδα.

Οι θερμές πηγές του Πολιχνίτου, που για χρόνια παρέμεναν αναξιοποίητες και λειτουργούσαν υποτυπωδώς, μέσα στην επόμενη πενταετία εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν έναν ισχυρό πόλο τουριστικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή, με αντανάκλαση σε ολόκληρη τη Λέσβο. Ετσι, για πρώτη φορά θα μπουν στον χάρτη του θερμαλισμού και θα συνδράμουν στην παράταση της τουριστικής σεζόν στη Μυτιλήνη.

Στην ίδια κατεύθυνση, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση του παλαιού ξενοδοχείου στην περιοχή Κράτηγος της Μυτιλήνης, με την αναβάθμιση των υποδομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών. Στόχος είναι το resort με την επωνυμία Mythical Coast Wellness Retreat να λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο, συμβάλλοντας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών, στην επιμήκυνση της σεζόν στο νησί του βορείου Αιγαίου. Στο ξενοδοχείο θα λειτουργούν, μεταξύ άλλων, ένα Κέντρο Θαλασσοθεραπείας πιστοποιημένο με ISO 17680, συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 150 θέσεων, Κέντρο Medi Spa, χώροι εστίασης, πισίνες και δομές πολλαπλών χρήσεων. «Στόχος μας είναι να πάρει το βόρειο Αιγαίο αυτό που του αξίζει, γιατί έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης», τονίζει στο Εuro2day.gr o Θ. Κούσκος.

Η TKC A.E. Κατασκευών Μελετών λειτουργεί από το 2009 και εξειδικεύεται στις κατασκευές οικιστικών και τουριστικών εγκαταστάσεων. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, projects σε Αττική, Μύκονο, Σαντορίνη, Σάμο και Λέσβο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v