Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα από τα ΕΛΤΑ

Η φετινή σειρά περιλαμβάνει σετ με φακέλους πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, τευχίδια αυτοκόλλητων γραμματοσήμων και Set Pack που περιέχει όλα μαζί τα προϊόντα. Ποιες φιγούρες παραμυθιών απεικονίζουν.

Νέα χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα από τα ΕΛΤΑ

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου κυκλοφορούν τα χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα και δίνουν το σύνθημα της εκκίνησης της φετινής εορταστικής περιόδου για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Τα τέσσερα γραμματόσημα απεικονίζουν γνωστές φιγούρες από χριστουγεννιάτικα και άλλα αγαπημένα παραμύθια των παιδιών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Καρυοθραύστης είναι ο ήρωας του γνωστού χριστουγεννιάτικου παραμυθιού και συμβολικό στολίδι των Χριστουγέννων παγκοσμίως. Στο γνωστό χριστουγεννιάτικο παραμύθι, την παραμονή των Χριστουγέννων όλα τα παιδικά παιχνίδια ζωντανεύουν και ενώνονται σε μια μάχη απέναντι στην ομάδα των ποντικιών. Η σειρά γραμματοσήμων λοιπόν απεικονίζουν την Μπαλαρίνα να ψάλει τα κάλαντα με το χαρακτηριστικό χριστουγεννιάτικο τρίγωνο, τον Αρλεκίνο να πετάγεται από το μουσικό κουτί κρατώντας χριστουγεννιάτικα στολίδια και το Κουνιστό Αλογάκι να μεταφέρει στην πλάτη τα δώρα.

Η φετινή χριστουγεννιάτικη σειρά γραμματοσήμων περιλαμβάνει επίσης σετ με Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Τευχίδια Αυτοκόλλητων γραμματοσήμων και Set Pack που περιέχει όλα μαζί τα προϊόντα. Η σχεδίαση των γραμματοσήμων και των προϊόντων έγινε από την Ανθούλα Λύγκα. Μπορείτε να τα βρείτε στα Ταχυδρομικά Καταστήματα και στο e-shop, philotelismos.gr.

Τα χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα δίνουν το σύνθημα και για την έναρξη της δράσης «Γράψε ένα Γράμμα στον Άγιο Βασίλη», της μεγαλύτερης κοινωνικής δράσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Για 31η χρονιά τα γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτιά μας παίρνουν τη θέση τους έξω από τα Κεντρικά Ταχυδρομεία της χώρας και όλο το δίκτυο των ΕΛΤΑ ετοιμάζεται να υποδεχτεί - και να απαντήσει - στα χιλιάδες γράμματα μικρών και μεγάλων προς τον Άγιο Βασίλη.

Απαντήσεις στις απορίες σας σχετικά με τη δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» θα βρείτε και φέτος στο site https://hohoho.elta.gr/. Μπείτε στο  για να δείτε κατατοπιστικά βίντεο με οδηγίες για το πώς θα γράψετε το δικό σας γράμμα με τέτοιο τρόπο ώστε να λάβετε την απάντηση των ΕΛΤΑ.

Στο site θα βρείτε ακόμα: έτοιμα χριστουγεννιάτικα επιστολόχαρτα, εκπαιδευτικά παιχνίδια, το κοντινότερο ταχυδρομείο για να στείλετε το γράμμα σας και άλλες εκπλήξεις. Και φέτος, ειδικά για τους παιδαγωγούς, το site περιλαμβάνει ιδέες και οδηγίες προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δράση των ΕΛΤΑ μέσα στην τάξη μαζί με τους μαθητές τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v