Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς η La Farm (Πλεξίδας) έσωσε την παρτίδα

Η τρικαλινή τυροκομική επιχείρηση που απασχόλησε πέρυσι τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα και τα μέσα ενημέρωσης, κέρδισε τη μάχη στα ελληνικά δικαστήρια και αύξησε τα μεγέθη της. Τι δείχνει το ταμείο του 2021, ποια η πρόβλεψη για εφέτος και τι δεν λέει για την επίμαχη υπόθεση.

Πώς η La Farm (Πλεξίδας) έσωσε την παρτίδα

Η τρικαλινή τυροκομική επιχείρηση La Farm, συμφερόντων της οικογένειας Πλεξίδα, απασχόλησε πέρυσι τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα και τα μέσα ενημέρωσης καθώς προϊόν της εντοπίστηκε να μην είναι κανονικό, η ιχνηλασιμότητα στο εργοστάσιό της δεν τηρούνταν και η υποσυσκευασία της φέτας σε vacuum πραγματοποιούνταν πριν ολοκληρωθεί το διάστημα ωρίμανσης δύο μηνών σε λευκοσίδηρα δοχεία.

Τελικά, με 2 ψήφους υπέρ της αίτησης της La Farm για ακύρωση της απόφασης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ που της αφαιρούσε την πιστοποίηση παραγωγής Φέτας και 1 κατά, το Διοικητικό Εφετείο έκλεισε την υπόθεση τον περασμένο Αύγουστο, δικαιώνοντας την τρικαλινή βιομηχανία.

Το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση της La Farm -αντίθετη άποψη είχε ο πρόεδρος του Εφετείου, ο οποίος και μειοψήφισε-, απέρριψε τις παρεμβάσεις, ακύρωσε την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου του ΕΛΓΟ- Δήμητρα κατά το μέρος που αφορούσε την οριστική ανάκληση της πιστοποίησης της επιχείρησης και επέβαλε στον ΕΛΓΟ-Δήμητρα, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Τυριού ΦΕΤΑΣ ΑΜΚΕ, τα δικαστικά έξοδα της La Farm.

Κι όμως παρά τους ελέγχους, την αρνητική δημοσιότητα και το γεγονός ότι για κάποιες ημέρες το εργοστάσιό της δεν παρήγαγε φέτα, η βιομηχανία από τα Τρίκαλα κατάφερε πέρυσι να ενισχύσει σημαντικά τα οικονομικά της μεγέθη.

Ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 11,14% στα 68,28 εκατ. ευρώ, το μικτό αποτέλεσμα ενισχύθηκε κατά 86,67% στα 6,19 εκατ. ευρώ, κατά 64,66% αυξήθηκε το αποτέλεσμα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων στα 5,544 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν ανάπτυξη 211,01% ανερχόμενα στα 3,021 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τα 2,234 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 236,86%.

Σημαντική ήταν πέρυσι και η άνοδος στα χρηματικά διαθέσιμά της, τα οποία ανήλθαν στα 8,152 εκατ. ευρώ από 6,124 εκατ. ευρώ το 2020 ενώ ο αριθμός του προσωπικού αυξήθηκε στα 121 άτομα από 115 το 2020, όπως προκύπτει από τις οικονομικές της καταστάσεις στις οποίες δεν γίνεται αναφορά στη δικαστική διαμάχη με τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα και στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρεία.

Για την τρέχουσα χρήση, το βασικό σενάριο της διοίκησης της βιομηχανίας προβλέπει συνέχιση της ανοδικής πορείας των οικονομικών μεγεθών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v