Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ. Καββαδίας (Megaplast): Γιατί επιλέξαμε Ελλάδα και όχι Πολωνία για επένδυση

Πώς αποφάσισε η εταιρεία να υλοποιήσει επένδυση στη Θήβα αντί στην Πολωνία. 23 εκατ. ευρώ επενδύσεις στην τριετία και άλλα 40 εκατ. ευρώ μέχρι το 2026.

Χ. Καββαδίας (Megaplast): Γιατί επιλέξαμε Ελλάδα και όχι Πολωνία για επένδυση

Τα 63 εκατ. ευρώ θα φτάσουν οι επενδύσεις της Megaplast στις εγκαταστάσεις της σε Κρήτη και Θήβα μέχρι το 2026, ενώ στην πενταετία θα ξεπεράσουν τα 90 εκατ. ευρώ, καθώς θα ενισχύσει περαιτέρω τόσο την κύρια βιομηχανική μονάδα της στο Ηράκλειο, όσο και την νέα μονάδα που εγκαινίασε χθες στη Θήβα.

Η τελευταία μάλιστα παραλίγο να μην γίνει, καθώς όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Megaplast, Χάρης Καββαδίας, είχε αποφασίσει να επενδύσει σε εργοστάσιο στην Πολωνία, όπου είχε αγοράσει ήδη οικόπεδο, αλλά τελικά άλλαξε γνώμη.

Τον έπεισαν οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού, τόσο οι εξαγγελλίες στη Θεσσαλονίκη όσο και αυτές σε επίσκεψή του στο Ηράκλειο, κάτι που επιβεβαίωσαν και τα κυβερνητικά στελέχη που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση. Ο κ. Καββαδίας πίστεψε, όπως είπε, ότι αυτά που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα κάνει. "Πριν από μια δεκαετία ντρεπόσουν να πεις στο εξωτερικό ότι είσαι επιχειρηματίας. Λέγαμε ότι πουλάμε ελληνικά προϊόντα και μας θεωρούσαν παρακατιανούς. Μας θεωρούσαν τον τελευταίο τροχό της άμαξας. Έκτοτε έχουν γίνει βήματα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εικόνας της χώρας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καββαδίας αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται σε τομείς όπως η βελτίωση των χρόνων απονομής της δικαιοσύνης, η σύνδεση εκπαίδευσης και παραγωγής, οι υποδομές αλλά και η κουλτούρα καθώς οι Έλληνες αλλάζουν προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα.

Αναφορικά με τη μονάδα στη Θήβα, μέρος επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας ύψους 23 εκατ. ευρώ, φιλοξενείται σε συνολική έκταση 72.000 τ.μ. και η στεγασμένη επιφάνειά της φτάνει τα 9.100 τ.μ. ενώ θα απασχολήσει 70-80 άτομα προσωπικό.

Η Megaplast, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, επενδύει στους ανθρώπους της και στην καινοτομία από το 1995 που ιδρύθηκε, για να φτάσει σήμερα να ελέγχει θυγατρικές σε Βρετανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία (με κύκλο εργασιών 44,4 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 11,2 εκατ. ευρώ το 2021). Κατέχει μικρό μερίδιο στη διεθνή αγορά, απ' όπου αντλεί το 95% των εσόδων της και διαθέτει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, καθώς παράγει καινοτόμα προϊόντα, μοναδικά σε παγκόσμιο επίπεδο, που δεν έχουν ουσιαστικό ανταγωνισμό.

Στο πλαίσιο των χθεσινών εγκαινίων παρουσιάστηκαν νέα προϊόντα και ειδικότερα δόθηκε έμφαση στο Fiber Film, το οποίο προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια στο τύλιγμα φορτίων παλετών κι ένα νέο προϊόν ειδικά για τον αγροτικό τομέα. Πρόκειται για προϊόντα που η Megaplast σχεδιάζει να διαθέσει στην Ελλάδα και κυρίως στις διεθνείς αγορές.

Ήδη συνεργάζεται στο εξωτερικό με πολυεθνικές όπως η Coca-Cola και η Nestle και σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω το πελατολόγιό της

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v